Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/12/05/v-odnomu-z-mikroraioniv-kropivnitskogo-tri-tizhni-ne-vivozjat-smittja-video-.htm
новини, 5 грудня 2019

В одному з мікрорайонів Кропивницького три тижні не вивозять сміття (ВІДЕО)


У Кропивницькому на вулиці Шатила три тижні не вивозять сміття. Про це Суспільному розповів місцевий житель Руслан Марков. З його слів, вивозити непотріб має підприємство "Екостайл". Юрист підприємства Андрій Коренчук каже, місцеві жителі створили несанкціоноване сміттєзвалище.


Руслан Марков живе у п'ятиповерхівці біля сміттєвого майданчика. Каже, працівники підприємства "Екостайл", коли приїжджають за сміттям, забирають його не все.


"Із землі не підбирають, те, що на землі лежить, так воно і валяється. Недопрацьовує міська влада. Вони ж найняли "Екостайл"? То хай контролюють, є ж контролюючі органи. Де санітарна служба"?


Керівник спецінспекції Андрій Максюта каже: смітник утворили жителі приватного сектору. Те, що мають везти на полігон: будівельні матеріли, листя та гілля – викидають у контейнери. Каже – таких містян штрафують.


"Згідно статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, від 340 до 1360 гривень на фізичну особу-правопорушника, якщо вона є ФОПом, від 850 до 1800 гривень адміністративний штраф".


Майданчик з контейнерами для сміття розташований поблизу котельні дев’ятого училища. Поряд – спортивний майданчик. Руслан Марков вважає: контейнери треба перенести з цього місця.


"Наші діти граються тут, а поряд відбувається катастрофа. Повинні бути хоча б метрів 100-200 від навчального закладу".


Начальник юридичного відділу "Екостайлу" Андрій Коренчук каже: сміття з баків працівники підприємства вивозять двічі на день. Додає: сміттєзвалище на вулиці Шатила, 14 – несанкціоноване.


"На даному майданчику існує перенакопичення так званих зелених відходів, а також будівельних і негабаритних. Проблематика даного контейнерного майданчика полягає в тому, що він знаходиться на межі багатоквартирної забудови і приватного сектору і мешканці приватного сектору, не дотримуючись графіка - у них вивозиться один раз на тиждень, зносять гілля, цілі дерева на вказаний майданчик. Нами розроблений окремий графік для ліквідації таких звалищ і задіюється додаткова техніка".



Смітник на Шатіла приберуть 16-го грудня.


2373Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: