Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/12/04/v-nastupnomu-rotsi-avtopark-kp-elektrotrans-popovnitsja-5-novimi-avtobusami.htm
новини, 4 грудня 2019

В наступному році автопарк КП «Електротранс» поповниться 5 новими автобусами


За 4 роки на базу КП «Електротранс» закупили 64 нових тролейбусів і автобусів. Проїзд в громадському комунальному транспорті – найдешевший в Україні. Автобуси і тролейбуси кардинально змінили картинку пасажирських перевезень в місті - повідомляє Міська рада міста Кропивницького.


- До мене вже ніхто не приходить з криком про те, що нічим доїхати на селище Нове, чи на Балку, чи на Балашівку. Ми зробили знакову справу - розрушили монополію маршрутних таксі! І пересадили народ у комфортні, габаритні автобуси і тролейбуси. Нові, з камерами спостереження, з кнопкою виклику поліції - наголосив під час звіту міський голова Кропивницького Андрій Райкович.


Кропивницький - серед перших в Україні почав купувати тролейбуси з автономним ходом. І в нинішньому році іще 6 прийшли в місто. Всього їх 11. Вперше з’явився маршрут № 7, він з’єднав Лелеківку з центром і 102-м мікрорайоном. Вперше 5 нових автономних тролейбусів пішли за маршрутом № 5 - від проспекту Промислового до Залізничного вокзалу. Відновлено роботу автобусних маршрутів: №103 і 118.


- Я вам скажу, що спочатку я наших дівчат-квартальних остерігався, бо за автобуси не говорили тільки ліниві. Тепер автобуси працюють чітко, зросла якість пасажирських перевезень, - поділився з присутніми Андрій Райкович. - І повірте, ми не загордилися цим успіхом, а добре розуміємо, що проблем із маршрутними таксі іще немало.


Тому, за словами міського голови, вимог до перевізників міська рада не знімає. Разом із тим, місто зуміло придбати і 2 комфортні “Соціальні таксі”, і спецавтобус для діток з обмеженими можливостями. А КП “Електротранс” не одноразово доводило, що є лідером в Україні в своїй категорії автопідприємств.




- Хочу вам повідомити, що ми плануємо придбати у наступному році іще 5 автобусів, аби закрити проблеми на окремих жвавих маршрутах, - розповів Андрій Райкович. - Знаєте, мені приємно було в одному з популярних українських журналів прочитати висновок лідера громадської організації “Доступно.UA” Дмитра Щебетюка - він візочник, що “Кропивницький по — європейськи зручне місто з пониженими тротуарами і низькопідлоговим громадським транспортом”. Знову ж наголошую: добре розумію: щоб місто було по-справжньому комфортним, нам необхідно іще багато системних речей.


До сучасного транспорту, за словами міського голови в Кропивницькому встановлюватимуть нові і ремонтувати старі зупинки.


1338Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: