Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/12/04/sportivnii-kompleks-u-dev-jatnadtsjatii-shkoli-kropivnitskogo-ne-remontuvatimut-video-.htm
новини, 4 грудня 2019

Спортивний комплекс у дев'ятнадцятій школі Кропивницького не ремонтуватимуть (ВІДЕО)



Три з половиною мільйони гривень, виділених на ремонт шкільного спортивного комплексу в Кропивницькому, повернуть до державного та місцевого бюджетів. Причина – не відбулися торги, каже начальниця міського управління освіти Лариса Костенко. Тендер оголошували тричі.


Спортивний майданчик 19 школи має площу два з половиною гектари.


Учениця 11 класу Тетяна Глазир каже: "У нас спортивний профіль, багато фізкультури. Ми займаємось в залі, але нам потрібно займатись на майданчику. Але у нас майданчик у жахливому стані. Дуже поганий асфальт, бігові доріжки. Дуже багато травм може статися".


За словами вчительки фізичної культури Тетяни Бондар, за проєктом мали капітально відремонтувати футбольний майданчик, два баскетбольних, тренажери та бігові доріжки.


"Ми підтримуємо наші споруди в надійному стані, але за 40 років зруйнувався асфальт. У нас на баскетбольних площадках величезні ями, на яких не можна тренуватись, ні бігати, ні грати".


Мати учениць Лариса Дрига розповіла, що два роки просили управління освіти відремонтувати спортмайданчик:


"Згідно розпорядженню Кабінету Міністрів України від 5 липня 2019 року кошти були виділені у вигляді субвенції. Кошти були цільові, у сумі 2 мільйони 553 тисячі гривень. В той же час було виділено кошти на спортивну залу в обсязі 1,7 мільйонів гривень. Зал відремонтували, а майданчик ні".


Лариса Дрига говорить, міське управління освіти у серпні оголосило три тендери. Кожен тривав місяць.


"Тендери не відбулися і немає підрядника. Можливості для проведення повторної процедури наразі не має".


На сайті "Прозоро" у протоколі розкриття пропозицій двох учасників вказані рішення тендерної комісії від 19 листопада. Пропозиція підприємства "Кабекслайн", яке запропонувало виконати роботи за найменшу ціну - відхилена, бо не відповідає вимогам тендерної документації.


За словами начальниці міського управління освіти, гроші виділені на спортивний майданчик, повернуться до бюджетів, як невикористані - два з половиною мільйони до державного та мільйон – у міський.


"Перший тендер не відбувся, тобто взагалі не було учасників, у другому тендері було 4 учасника. Всі вони неправильно оформили документи. Третій тендер було два учасника, вони скаржились один на одного, але все одно у них обох були неправильно оформлені документи. Я, як посадова особа, підписати договір немала підстав, бо жоден тендер не відбувся. У зв'язку з тим, що закінчується фінансовий рік, цього року ці кошти не будуть використані. Ми подали інформацію на міністерство освіти, щоб на 2020 рік заклали кошти на цей об'єкт".


Говорить, якщо будуть гроші - тендер оголосять повторно в наступному році.


1933Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: