Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/12/03/v-oleksandrivtsi-batki-starshoklasnikiv-diznavalis-jak-dopomogti-ditini-u-vibori-profesii.htm
новини, 3 грудня 2019

В Олександрівці батьки старшокласників дізнавались, як допомогти дитині у виборі професії


Вибір майбутньої професії нерідко викликає суперечки батьків і  дітей, адже   батьки впевнені,що краще знають життя та мають життєвий досвід,а діти хочуть обирати майбутню професію самостійно,оскільки це їхнє майбутнє.


Як повідомила Тетяна Вихрист, фахівець 1-ї категорії відділу надання соціальних послуг Олександрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, для того, щоб поєднати думки дітей і батьків у напрямку вибору професії, фахівцями Олександрівській районній філії обласного центру зайнятості проведено інформаційний семінар для батьків.


«Першим фактором формування  особистості людини є сім'я. Саме у  сім'ї діти здобувають необхідні життєві навички та вміння,формується їхнєставлення до праці. Спілкування з дітьми про власну професійну діяльність та інші професійні сфери,наведення яскравих прикладів з життя знайомих щодо їхньої професійної реалізації, дає можливість розширити коло інтересів дітей», – розпочала зустрічфахівчиня відділу надання соціальних послуг Олександрівської районної філії обласного центру зайнятості Тетяна Вихрист.


У форматі довірливого діалогу обговорювались питання щодо актуальності робітничих професій, можливості проходження учнями тестування, яке дозолить майбутнім випускникам правильно зорієнтуватись на ринку праці та обрати професію до душі. 


Т. Вихрист ознайомила учасників семінару з основами вибору професії, помилками, яких найчастіше припускаються молоді люди, обираючи майбутній фах, а також розповіла, якої шкоди завдає стереотипний поділ професій на «престижні» та «непрестижні».


Увагу батьків було акцентованона важливості вибору професії, як одного з  мотивів формування успішної та щасливої особистості.


«Вибір професії значною мірою впливає на все наступне життя молодої людини. Тут не можна покладатися на випадковість, квапитися. Адже основним завданням є підготовка до свідомого вибору майбутньої професії і роль батьків тут дуже важлива»,– наостанок зазначила Т. Вихрист.




923Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: