Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/22/u-kropivnitskomu-vidbulas-natsionalno-patriotichna-literaturno-mistetska-aktsija-kazka-miru-.htm
новини, 22 листопада 2019

У Кропивницькому відбулась національно-патріотична літературно-мистецька акція «Казка-Миру»


21 листопада відбулася національно-патріотична літературно-мистецька  акція «Казка-Миру», присвячена Дню Гідності та Свободи. Ініціатором проведення заходу став  завідувач відділу військово-патріотичного виховання КЗ СЮТ, голова міського координаційного сектору національно-патріотичного виховання дітей і молоді, громадський діяч, поет, прозаїк – Павло Чорний.


Це спільний волонтерський проект, який об’єднав не байдужих громадян, творчих людей, активістів, тощо. На захід радо завітали ілюстратор книги «Як лелечий рід Калину рятував у злу годину» Ольга Коломієць - член Національної спілки художників України, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреат премій у галузі архітектури, геральдики, вексикології та декоративного мистецтва; Роман Любарський - журналіст, кореспондент газети «Народне слово», автор поетичних збірок; Володимир Фундовний - голова Вільної профспілки освіти і науки України.


У книзі «Як лелечий рід Калину рятував у злу годину» Павло Чорний в алегоричній віршованій формі за допомогою зрозумілих образів – родини лелек і стихії-негоди з її слугами, зумів пояснити юному читачеві, що таке АТО, що сталося в Україні і яка роль у цьому дітей.


В рамках заходу учасники дізналися про історію створення казки-п’єси, прослухали її у виконанні автора  та  активно долучилися до обговорення.


Павло Георгійович радо надав 400 примірників книги «Як лелечий рід Калину рятував у злу годину» для поширення серед бібліотек області. Друковані примірники цієї книжки також надійшли у фонд нашої книгозбірні, а електронний варіант книги буде у вільному доступі на сайті Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є.Маланюка.


       

1001Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: