Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/08/bezrobitni-gaivoronschini-doluchajutsja-doblagoustroju-dovkillja-ridnogo-raionu-foto-.htm
новини, 8 листопада 2019

Безробітні Гайворонщини долучаються доблагоустрою довкілля рідного району


У Гайворонській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості за участі представників органів місцевого самоврядування відбулося засідання круглого столу з питання організації громадських робіт із залученням безробітних громадян. 


Як повідомила Людмила Кармаліцька, провідний фахівець з питань зайнятості Гайворонської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, основна мета заходу – ознайомлення учасників засідання з перевагами організації громадських робіт, які не лише дозволяють вирішити нагальні  соціальні питання територіальних громад, а й створити умови для тимчасової зайнятості сільського населення.


У ході конструктивного діалогу присутніх було ознайомлено із чинним законодавством та нормативними документами, які регулюють організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру. 


Провідний фахівець з питань занятості Наталія Орлик поінформувала присутніх про розширення переліку видів громадських робіт.


«Нинішня ситуація на ринку праці вимагає від нас активних дій, спрямованих на забезпечення продуктивної зайнятості сільського населення. Одним із вагомих чинників, які сприяють збереженню у незайнятих трудовою діяльністю громадян мотивації до праці та пом'якшують соціальну напругу на ринку праці, є проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру», – повідомила директор районної філії Лілія Делінгевич.


Микола Чоповий, голова Сальківської сільської ради, зацікавився такими напрямками як екологічний захист навколишнього середовища та надання допомоги сім’ям, члени яких загинули, постраждали чи є учасниками АТО/ООС. «Це гарна справа, яка потребує уваги. Саме тому, я висловлюю бажання виділити кошти на проведення у поточному році таких робіт»,– зазначив М. Чоповий.


«Наша співпраця з районною філією також плідна,– стверджує  начальник КП «Гайворонський комунальник» Анатолій Запорожець.– Та безробітні, які працювали у нас, виявилися сумлінними і добросовісними. До речі, після закінчення громадських робіт двом безробітним ми надали постійні місця роботи». Тож, співпраця продовжується, і вже сьогодні підприємство уклало домовленність щодо проведення тимчасових робіт за участі двох безробітних для виконання робіт з благоустрою, а саме прибирання опалого листя.


Розуміння присутніми важливості даного питання визначило форму проведення круглого столу – це був активний діалог, що продемонструвало взаємну зацікавленість сторін та готовність до співпраці. Як результат домолено про проведення громадських робіт на території Покровської сільської ради та Сальківської селищної ради із залученням безробітних громадян.


Загалом, тимчасовою зайнятістю цьогоріч охоплено 357 мешканців Гайворонського району. Безробітні виконували роботи, з благоустрою територій населених пунктів, упорядкування братських могил та військових поховань, а також проводили ремонтні роботи на об’єктах соціальної сфери та роботи, пов’язані з відновленням та збереженням пам’яток культури.


655Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: