Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 жовтня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/10/18/na-kirovogradschini-zatrimano-posadovtsja-jakii-vimagav-vid-pidpriemtsja-ponad-20-tis-grn-habara.htm
новини, 18 жовтня 2019

На Кіровоградщині затримано посадовця, який вимагав від підприємця понад 20 тис грн хабара


Прокуратура Кіровоградської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди посадовцем виробничого підрозділу «Знам’янський кар’єр» філії «Центр управління промисловістю» акціонерного товариства «Українська Залізниця» - повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.


Слідством встановлено, що вказана особа вимагала від приватного підприємця кошти за позитивне вирішення питання про відвантаження щебеневої продукції в сумі 30 грн за 1 тону. Загальна ж сума хабара склала 21 тис грн.


Посадовця було викрито на одержанні неправомірної вигоди слідчими поліції 16 жовтня 2019 року.


В рамках досудового розслідування особі повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.


Сьогодні, 18 жовтня, за клопотанням прокуратури Ленінським районним судом посадовцю обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави.


Досудове розслідування триває.


Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



935Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: