Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 жовтня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/10/11/kredituvati-zhitlo-dlja-molodi-planujut-z-oblasnogo-bjudzhetu-u-spivfinansuvanni-z-mistsevimi.htm
новини, 11 жовтня 2019

Кредитувати житло для молоді планують з обласного бюджету у співфінансуванні з місцевими


Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів нараду з питання співфінансування з місцевих бюджетів заходів обласної програми забезпечення молоді житлом на 2018-2022 роки. У нараді взяв участь директор обласного управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Артем Погребнюк, керівники окремих структурних підрозділів ОДА та керівники територій у режимі онлайн, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА. 


Цього року з обласного бюджету на надання кредитів молодим сім’ям для придбання житла було профінансовано понад 870 тисяч гривень. Цих коштів вистачило на 2 пільгових кредити. Під час наради наголошувалося, що більшість осіб, які перебувають на квартирній черзі, є жителями обласного центру, міст обласного підпорядкування та районних центрів, тому необхідно залучати місцеві бюджети до співфінансування придбання житла. Для цього потрібно внести відповідні зміни до обласної програми забезпечення молоді житлом і розробити з фахівцями механізм її реалізації.


На нараді було заслухано представників територій, які зацікавлені у 50-відсотковому співфінансуванні придбання житла для своїх жителів на своїх територіях. Сергій Коваленко доручив усім РДА та МВК, які готові підтримати програму з місцевих бюджетів, подати до облдержадміністрації відповідні листи до 1 листопада 2019 року. На їх основі буде відпрацьовано внесення змін до обласної програми.


1281Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: