Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 жовтня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/10/10/u-kropivnitskomu-vidbulos-oblasne-svjato-duhovnogo-spivu-moljus-za-tebe-ukraino-.htm
новини, 10 жовтня 2019

У Кропивницькому відбулось обласне свято духовного співу «Молюсь за тебе, Україно»


Відкриття ХІ свята духового співу відбулось у Благовіщенському храмі Пресвятої Богородиці. Організаторами свята виступили управління культури, туризму та культурної спадщини ОДА та Українська Православна Церква, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА. 


За традицією захід проходить напередодні великого православного свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня слави українського козацтва.


У святі взяв участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко.


Звертаючись до присутніх у храмі, перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко зазначив: «Ми знаємо, що наша молитва збереже Україну зараз і у майбутньому. Саме про це свято духовного співу, саме про це вишиті з теплом і любов’ю твори майстрів».


Перед початком святкової програми учасники згадали хвилиною мовчання пам'ять загиблих захисників, які віддали життя за незалежність України.


Цьогоріч у святі взяли участь близько 20 світських та церковних вокально-хорових колективів Кіровоградщини. Серед них: архієрейський хор Кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці (м. Кропивницький), муніципальний молодіжний жіночий хор «Сріблясті голоси», хор «Зоряне сяйво» Кропивницького музичного коледжу, хор Свято-Єлисаветинського чоловічого монастиря (м. Кропивницький) та інші вокальні колективи.


У рамках свята діяла виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Торжество благодаті, сумління, таланту». Близько 30 народних майстрів та майстринь творчого об’єднання «Дивосвіт» представили на виставці роботи з духовної тематики у різних видах технік, серед яких вишиті ікони, рушники, твори живопису.


1397Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: