Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 жовтня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/10/10/u-kropivnitskomu-prezentujut-vistavku-nimtsi-v-ukraini-istorija-i-kultura-.htm
новини, 10 жовтня 2019

У Кропивницькому презентують виставку “Німці в Україні: історія і культура”


15 жовтня 2019 року о 13.00 в обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Д.І.Чижевського відбудеться відкриття виставки “Німці в Україні: історія і культура”.Виставка презентує історичну інформацію про німців України, починаючи з Х століття і закінчуючи 1939-м роком. Впорядковані за темами, ці документи представлені німецькою та українською мовами та проілюстровані картами і фотографіями. Для нашого краю виставка має особливе значення, оскільки на його теренах німці з'явилися і проживали з кінця ХVІІІ століття. Данциг, Альтданциг, Карлівка, Виноградівка, Крупське - це топонімічні назви з історичних карт - повідомляє Катерина Лісняк, відділ мистецтв.


Авторами унікального науково-просвітницького проекту є Міжнародна громадська організація “Товариство німців України -  “Відергебурт” та Рада німців України.


Автором концепції і текстів є німецький історик Альфред Айсфельд, організатор виставки - голова Міжнародної громадської організації “Товариство німців України  - “Відергебурт” Володимир Піньковський.


До Кропивницького виставку запросило обласне німецьке культурно-національне товариство “Відергебурт”, керівником якого є Руслана Ващук.


Першу екскурсію виставкою проведе Володимир Піньковський.  Запрошуємо на унікальну подію усіх небайдужих до історії краю: викладачів, студентів, учнівську молодь, мешканців міста й області.


Вхід — вільний.

  



747Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: