Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 вересня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/09/20/rjatuvalniki-kirovogradschini-perekonani-scho-vchiti-pravilam-bezpeki-neobhidno-z-ditinstva.htm
новини, 20 вересня 2019

Рятувальники Кіровоградщини переконані, що вчити правилам безпеки необхідно з дитинства


Щоб у людини сформувалось стійке поняття про необхідність суворого дотримання правил безпечної життєдіяльності, необхідно навчати цьому від самого малечку. Адже життя, здоров’я та матеріальний добробут людини залежить від її відповідального ставлення до власної безпеки. Тому працівники Управління ДСНС в області спільно з фахівцями освітньої галузі, культури, молодіжної політики розробили чітку систему виховних заходів, які б сприяли навчанню підростаючого покоління культури безпеки. Однією з її ланок є проведення у дошкільних навчальних закладах розвиваючої гри-змагання «Безпечна мандрівка» - повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


20 вересня рятувальники провели таку гру у дитячому садочку №41 м. Кропивницький. Маленьким вихованцям «Золотого ключика» у ігровій формі пояснили, що не можна жартувати з вогнем. Адже дитячі пустощі часто стають причиною пожеж і закінчуються трагічно для самих бешкетників. Також рятувальники розповіли про небезпеку, яку несуть вибухонебезпечні предмети, і пояснили, що варто обходити стороною покинуті іграшки й підозрілі речі та повідомляти про них дорослим, але ні в якому разі не брати їх до рук і не гратись. А ось нагадувати, за яким телефоном потрібно звертатись по допомогу, якщо сталась пожежа, не довелось, оскільки майже всі дружно назвали - «101». Легко впорались дошкільнята і з тематичними загадками, тому що вже знають від батьків і вихователів, що небезпечно вмикати газові та електроприлади, а також гратись сірниками й запальничками. А ще малюкам розповіли про професію рятувальника, дозволили поміряти форму, протигаз. За вправність, кмітливість та хороші знання малечу нагороджували подарунками.


Важко перебільшити виховне значення подібного заходу, адже діти, незважаючи на свій вік та ігрову форму його проведення, дуже серйозно сприймали нові знання. Тому можна бути впевненим, що невдовзі вони стануть громадянами зі свідомим ставленням до власної безпеки.


                      

944Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: