Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 вересня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/09/16/hto-i-jak-na-kirovogradschini-mozhe-povernuti-koshti-za-osvitu.htm
новини, 16 вересня 2019

Хто і як на Кіровоградщині може повернути кошти за освіту


За навчання на платній основі можна частково повернути сплачені гроші, скориставшись так званою податковою знижкою. Йдеться як про дошкільну, так і вищу освіту. А ще додаткові заняття в гуртках, які мають акредитацію від Міносвіти.


Із метою інформування про нюанси отримання соціальної пільги фахівці юстиції провели ряд тренінгів, під час яких завітали до чотирьох вищих навчальних закладів Кіровоградщини.


Як відзначив керівник обласного управління юстиції Вадим Гуцул, щоб оформити податкову знижку потрібно звернути увагу на один нюанс: у квитанції про сплату за навчання мають бути вказані дані саме тієї особи, яка укладала договір із закладом освіти. У інакшому випадку пільгу отримати не вдасться. Також потрібно зібрати пакет документів, до якого входять:


·  копія паспорта;

·  копія ідентифікаційного номеру;

·  копія про доходи за формою №3;

·  копія договору із закладом освіти;

·  копія квитанцій (чеків, платіжних доручень) про оплату навчання;

·  оригінали документів, що підтверджують ступінь споріднення (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб);

·  податкова декларацію про майновий стан і доходи;

·  заява, у якій зазначено реквізити рахунку для перерахування відшкодування.


Зі свого боку перший заступник керівника юстиції Кіровоградщини Анна Калініна додала, що після збору всіх необхідних документів, потрібно звернутися до відділення фіскальної служби за місцем проживання. Кошти повернуться впродовж 60 днів із моменту подачі всіх необхідних документів.


При цьому скористатися пільгою вдасться лише тим, хто здобуває освіту у вітчизняних вищих навчальних закладах. Якщо ж дитина навчається за кордоном, доведеться розраховувати на власні сили. Це також стосується навчання і на військових кафедрах.




«Важливим є той нюанс, що раніше можна було повернути кошти за освіту лише у вищих навчальних закладах. Тепер цим правом можна скористатися за оплату навчання у дитячих садках, спортивних і музичних школах. Єдиний момент: заклади, до яких ваша дитина ходить на гуртки, повинні мати відповідну акредитацію від Міносвіти», – резюмував Вадим Гуцул.


950Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: