Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 вересня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/09/12/v-kropivnitskomu-vidznachili-providnih-sportsmeniv-ta-treneriv.htm
новини, 12 вересня 2019

В Кропивницькому відзначили провідних спортсменів та тренерів


Сьогодні на базі ФК «Зірка» відбулися урочисті заходи до Дня фізичної культури і спорту. Провідних тренерів, спортсменів привітав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА. 


Під час урочистостей неодноразово йшлося про спортивні здобутки Кіровоградщини. Зокрема, 147 спортсменів області представляли нашу державу на офіційних міжнародних змаганнях з дзюдо, скелелазіння, кунгфу, бейсбол, легкої атлетики, софтбола, боксу тощо і здобули 3 золотих, 2 срібні та 6 бронзових медалей. Найбільш феєричним став останній чемпіонат світу з плавання серед спортсменів з вадами слуху, де наші спортивні зірки – Ірина Терещенко та Дар'я Тарасенко на двох здобули 11 срібних нагород.


«Кіровоградщина славна людьми, а серед них – ви – наші спортсмени. Саме ви приносите славу Кіровоградщині», - наголосив перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко, вітаючи спортсменів та тренерів з їх професійним святом. Він також навів декілька прикладів підтримки фізичної культури та спорту в області: уже побудовані 23 поля для міні-футболу вартістю 1,5 млн. грн., ще сім полів приблизно такої ж вартості для 6 ігрових видів спорту буде будуватися в області. Це мультифункціональні поля для гри в футбол, волейбол, баскетбол, гандбол, теніс і бадмінтон. Здійснюються кроки і для підтримки і розвитку закладів обласного рівня: передбачене фінансування і здійснюються проект реконструкції СДЮШОР-2, яка цього року, за словами посадовця, має бути завершена. А далі плануємо придбання обладнання, сертифікованого для проведення змагань міжнародного рівня. Мільйон гривень зараз реалізується на виготовлення проектно-кошторисної документації повної реконструкції СДЮШОР «Надія».


У нинішньому році на для спортсменів області, які показали високий результат, у обласному бюджеті були передбачені 104 тис. грн. на виплату грошових винагород.


Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко кращим спортсменам та тренерам вручили відзнаки обласної влади та грошові сертифікати за високі досягнення на змаганнях міжнародного рівня.


1150Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: