Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 вересня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/09/12/cherez-pidpal-suhoi-travi-6-sil-na-kilka-godin-zalishilis-bez-svitla.htm
новини, 12 вересня 2019

Через підпал сухої трави 6 сіл, на кілька годин, залишились без світла


Спалення сухої рослинності у селі Миколаївці Кропивницького району призвело до знеструмлення шести сіл - повідомляє Сергій Богомільчук, прес-секретар ПрАТ "Кіровоградобленерго".


11 вересня по обіді невідомими особами було скоєно підпал трави неподалік підстанції напругою 35/10 кВ «Миколаївка». Вітром вогонь розповсюдився на територію підстанції, внаслідок чого вигоріло комутаційне обладнання та був пошкоджений трансформатор.


Без електропостачання залишилися села Миколаївка, Шостаківка, Українка, Корлюгівка, Івано-Благодатне та Шевченкове.



  Оперативно-виїзній бригаді району електричних мереж та бригадам двох технічних служб ПрАТ «Кіровоградобленерго» вдалося відновити електропостачання населених пунктів близько 20-00 того ж дня.


Сотні домоволодінь, підприємства та соціальні заклади знеструмлені через чиюсь безвідповідальність. «Світла голова», яка до цього додумалася, напевне була не в курсі, що в таку посуху вогонь блискавично розповсюджується навіть по невисокій траві.


Вкотре наголошуємо, що спалювання рослинних залишків шкодить не лише навколишньому середовищу!




Суворо забороняється: розводити в межах охоронних зон ліній електропередачі багаття, випалювати стерню, очерет та суху траву під лініями та поблизу трансформаторних підстанцій, складувати в охоронних зонах легкозаймисті матеріали.


Нагадуємо, що за розведення багать в заборонених місцях та інші дії, які можуть призвести до виникнення пожежі, передбачено адміністративну відповідальність. У випадках, коли внаслідок таких діянь було завдано значної шкоди довкіллю чи майну, законодавство передбачає кримінальну відповідальність.


1387Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: