Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/22/25-novih-spetsializovanih-avtomobiliv-obslugovuvatimut-naselennja-silskih-ambulatorii-na-kirovogradschini.htm
новини, 22 серпня 2019

25 нових спеціалізованих автомобілів обслуговуватимуть населення сільських амбулаторій на Кіровоградщині


Нові автомобілі для сільських лікарів та 2 реанімобілі для служби екстреної медичної допомоги сьогодні поповнили автопарки медичних закладів Кіровоградщини. Перед від’їздом новопридбаних авто з обласного центру в райони їх оглянули т. в. о. голови облдержадміністрації Світлана Лобанова та перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко. Посадовці також поспілкувалися з представниками закладів первинної медико-санітарної допомоги, які отримали у користування транспортні засоби, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА. 


Нові автомобілі для лікарських амбулаторій закуплені за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Вартість кожного авто 500 тисяч гривень. Сьогодні 6 таких авто отримали амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги Знам'янського району, 5 – Голованівського, по 3 – Олександрійського та Кропивницького районів, по 2 Новгородківського та Світловодського, по 1 Благовіщенського, Новомиргородського, Новоукраїнського та Петрівського районів. Тривають процедури закупівлі ще двох таких автомобілів, які надійдуть до ЦПМСД Маловисківського району та міста Олександрії.


2 нових реанімобілі (автомобілі екстреної медичної допомоги типу «В») були придбані «Фондом Рината Ахметова» у співпраці з державою. Вони поповнили автопарки закладів служби екстреної медичної допомоги Олександрії та Кропивницького. Нагадаємо, що, Президент України Володимир Зеленський під час форуму «Діалог бізнесу та влади», який відбувся у Києві 20 червня, закликав великий бізнес допомагати у розв’язанні соціальних проблем. Зокрема він повідомив, що кошти великого бізнесу вкладатимуться у медицину. Так, у рамках домовленостей з Рінатом Ахметовим його Фонд закупив автомобілі швидкої допомоги для українських лікарень.


"Нові машини для закладів сільської медицини Кіровоградщини придбані на конкурентних умовах. Щоб отримати автомобілі, сільські амбулаторії мали відповідати санітарно-гігієнічним вимогам та іншим нормам, які передбачено для цих закладів, і проходили конкурсний відбір, - зауважила Світлана Лобанова. – Ми розуміємо, що ці автомобілі зроблять медицину у сільській місцевості доступнішою. Також буде покращено якість надання медичних послуг".


Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко підкреслив, що за два роки дії в області державної програми "Доступна медицина" придбано 47 нових автомобілів для сільських амбулаторій і ще 2 перебувають у процесі закупівлі. Таким чином, сьогодні заклади первинки Знам'янського, Новгородківського та Голованівського районів уже стовідсотково забезпечені транспортом.


1034Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: