Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/20/kropivnitskii-rjatuvalniki-proishli-zanjattja-v-teplodimokameri.htm
новини, 20 серпня 2019

Кропивницький: рятувальники пройшли заняття в теплодимокамері


20 серпня у спеціально обладнаній теплодимокамері на базі навчального пункту АРЗСП Управління ДСНС України у Кіровоградській області пройшли заняття з рятувальниками м. Кропивницький, Бобринецького, Компаніївського та Кропивницького районів - повідомляє Прес-служба У ДСНС в області.


Головні завдання, які стоять перед особовим складом під час тренування: формування та закріплення навиків роботи в апаратах на стисненому повітрі, підготовка до роботи в умовах високої температури, задимленості та підвищеної вологості, формування психологічних та психофізичних якостей, необхідних для виконання робіт в екстремальних умовах. Основна увага при відпрацюванні вправ приділяється розвитку важливих фізичних та психофізичних якостей: увага та оперативне мислення, рівновага та вестибулярна стійкість.


А головна умова тренування – суворе дотримання періодичності та послідовності виконання вправ. Це дозволяє швидше досягти необхідного рівня теплової адаптації газодимозахисників, а також підтримати їхню зацікавленість у проведенні занять у теплодимокамерах.


Змодельовані ситуації у теплодимокамері максимально наближені до реальних екстремальних умов бойової роботи, а саме: наявні елементи максимальної складності, є можливість вибору рішень, варіантів фізичних та емоційних навантажень. Все це дозволяє досягти повного напруження фізичних сил, розумових здібностей та волі рятувальника, що необхідно для виконання завдань під час реальних надзвичайних ситуацій.


       

894Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: