Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/19/agroexpo-martin-borulja-stane-brendom-pokrovskogo-jarmarku-.htm
новини, 19 серпня 2019

AgroExpo: Мартин Боруля стане брендом «Покровського ярмарку»



Відвідувачів «Покровського ярмарку», що відбудеться з 25 по 28 вересня в рамках Міжнародної агропромислової виставки «Агроекспо», цього разу буде зустрічати привітний чоловік, одягнений по місцевій моді кінця позаминулого століття. Це – Мартин Боруля, персонаж комедії нашого земляка Івана Тобілевича, який писав під псевдонімом Карпенко-Карий.


За словами організаторів виставки, з самого початку «Покровський ярмарок»  замислювався як презентація унікальної самобутності Центральної України, особливостей народної культури, прикладного мистецтва, звичаїв, фольклору…


- Україна різнопланова, у кожного регіону своя специфіка. До нас приїжджають гості з усієї країни і з-за її меж, ми повинні представити, показати себе. Організатори вирішили, що в цьому році у ярмарки повинен з'явитися свій символ, свій бренд, - каже директор компанії-розпорядника «Украгроекспо» Ігор Глібко.


Таким символом став відомий кожному ще з шкільних часів Мартин Боруля – герой комедії Карпенка-Карого (Тобілевича). Він, нагадаємо, намагався довести своє дворянське походження, але мрію поховали бюрократи. Про вічну актуальність поміченого класиком говорить хоча б те, що п'єсу більше ста років поспіль ставлять в українських театрах.


- Іменем Карпенко-Карого названий Київський національний університет театру, кіно і телебачення. Сімейний маєток Тобілевичів, музей-заповідник «Хутір «Надія» - одна з головних пам’яток Кіровоградської області. До того ж історія Мартина Борулі заснована на реальній історії родини драматурга. Вони всі носії тієї неповторної самобутності, яку ми хочемо презентувати. Тому що Карпенко-Карий жив тут і «змальовував» своїх героїв з жителів нашого регіону, - пояснює Глібко.


Всі подробиці того, як брендований персонаж буде вписаний в програму, організатори поки не розкривають. Але обіцяють, що на відвідувачів чекає чимало несподіванок.


         



1208Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: