Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/15/kabmin-likviduvav-derzhekoinspektsiju.htm
новини, 15 серпня 2019

Кабмін ліквідував Держекоінспекцію


Кабінет Міністрів вирішив ліквідувати Державну екологічну інспекцію. Замість неї створять Державну природоохоронну службу. Про це повідомляють на сайті Мінекології, пише ukr.lb.ua.


Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду 14 серпня з метою поліпшення системи нагляду за екологічними правопорушеннями.


"Точкові реагування на екологічні інциденти - точно не ті методи, які дозволяють системно боротися з браконьєрами і недобросовісними екоінспекторами. Реформа цієї структури назріла давно, але вона не є такою простою, як здається на перший погляд", - зазначив міністр екології Остап Семерак.


За його словами, важливо змінити не тільки назву, в першу чергу потрібно залучити до роботи людей, які дійсно вболівають за навколишнє середовище, і надати їм необхідне матеріально-технічне оснащення.


Ліквідація Державної екоінспекції відбувається відповідно до затвердженої стратегії. В її рамках уряд розробив законопроєкт про Державну природоохоронну службу, однак парламент не встиг його розглянути.


Структурою нової Державної природоохоронної служби передбачено створення 10 міжрегіональних територіальних органів (Карпатського, Поліського, Придніпровського, Північно-Західного, Столичного, Причорноморського, Подільського, Центрального і Південно-Східного) і повна ліквідація 23 територіальних підрозділів ДЕІ.


Нагадаємо, в 2017 році Кабмін також збирався ліквідувати Держекоінспекцію і створити замість неї Державну природоохоронну службу.


748Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: