Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/22/na-kirovogradschini-zatrimali-kradiiv-kabelju.htm
новини, 22 липня 2019

На Кіровоградщині затримали крадіїв кабелю


Кабелі зв’язку, що забезпечують телефонізацію та передачу оперативних даних, зокрема, про стан високовольтної електромережі, в Долинському районі почали систематично різати з квітня 2019 року.


Працівниками служби захисту економіки ПрАТ «Кіровоградобленерго» спільно зі співробітниками Долинського ВП ГУНП в області проводилися оперативно-розшукові заходи, в ході яких відпрацьовувалися місця можливого збуту краденого, опитувалися місцеві жителі. Виконали також ряд спеціальних технічних заходів, які дозволяють більш оперативно відслідковувати випадки крадіжок - повідомляє Сергій Богомільчук, прес-секретар ПрАТ «Кіровоградобленерго». 


Опівночі 14 липня спрацювала сигналізація в смт. Долинській. Диспетчер РЕМ передав інформацію до чергової частини, на місце виїхала група швидкого реагування й неподалік місця скоєння злочину було затримано двох жителів села Маловодяного 1995 і 2001 років народження, старший з яких вже мав судимість за крадіжки й ніде не працював, а інший розкрадання майна енергокомпанії суміщував зі здобуттям професійно-технічної освіти. При собі молодики мали весь «джентльменський набір» включно з щойно викраденим кабелем.


В процесі спілкування з затриманими стало відомо, що до крадіжок причетні ще двоє їхніх односельчан, студентів професійно-технічних закладів 2001 і 1999 років народження.


Нині стосовно злодійської четвірки вже обрано запобіжний захід, відкрито провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбачено частиною 2 статті 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб. Карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк).


Розжилися хлопці на трішки грошей, бо скільки їм там могли дати на приймальному пункті, вкусили, так би мовити, адреналінового смаку злодійського фарту, а тепер доведеться відповідати. Мало того, що цілком реальний строк можна отримати і навчанню кінець, та ще й відшкодовувати доведеться більше 270 тисяч гривень завданих енергопостачальному підприємству збитків. Ось така «путівка в доросле життя».


Такі крадіжки завдають чималих збитків не лише енергокомпанії. Найперші, хто відчувають на собі наслідки подібних діянь – споживачі, які з ласки зловмисників змушені миритися з відсутністю електропостачання. Звісно, енергетики зроблять все можливе, аби якнайскоріше відновити його, але враховуючи те, що злодії особливо не церемоняться і часто фактично знищують обладнання, роботи можуть затягнутися на досить тривалий строк.  

 

Для того, аби ефективно протидіяти зловмисникам, зусиль енергетиків і правоохоронців недостатньо. Просто неоціненну допомогу в боротьбі з розкрадачами енергетичного майна можуть надати небайдужі та законослухняні громадяни. Інформація щодо осіб, які здійснюють крадіжки чи скуповують крадене – на вагу золота, тому просимо мешканців області не залишатися осторонь проблеми. 


Телефони оперативного чергового служби захисту економіки ПрАТ «Кіровоградобленерго»: (0522) 35-82-31, (067) 520-40-79 (цілодобово).

     


940Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: