Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/21/zoja-lebid-sprobi-progolosuvati-bez-pasporta-fiksuemo-postiino-.htm
новини, 21 липня 2019

Зоя Лебідь: "Спроби проголосувати без паспорта фіксуємо постійно"

Зоя Лебідь, координаторка спостереження громадянської мережі «ОПОРА» на Кіровоградщині розповіла про зафіксовані порушення та курйози під час Інформаційного Марафону у Прес-клубі реформ.

Пані Зоя показала кілька фото, які фіксують, як у кабінки для голосування виборці заходять з дітьми або з собачками. Але за словами експертки це не є значним порушенням. Натомість експертка продемонструвала також фото із більш серйозними порушеннями. Зокрема, на ДВК №879 у Кропивницькому чоловік виносив два бюлетені. Чоловіка зупинили спостерігачі, а потім і представники поліції.

Пані Зоя каже, що інші порушення незначні, але постійні. Зокрема, спроби проголосувати без паспорта або по закордонному паспорту. Також на дільниці у школі №3 не велися протоколи вранішнього засідання, що є обов’язковим, бо там фіксується кількість бюлетенів, які були станом на 8.00 у сейфі. Зараз там пишуть акт про порушення спостерігачі мережі «Опора».

Дивіться відео:

Наступна прес-конференція у Прес-клубі реформ буде о 18.00 - не пропустіть! Нагадаємо, що ви можете підписатися на чат-бота "Помічник виборця", що був створений у рамках проекту. Просто тисніть на посилання https://m.me/427760384745537?ref=w6620707 - і далі натискайте на кнопку "Почати", щоб бути в курсі подій навколо виборів.

У цьому чат-боті зібрана інформації про партії, їхні програми та списки кандидатів, а також - окремо, по трьом областям (Кіровоградська, Полтавська та Черкаська) інформація про кандидатів-мажоритарників: їхні фото, біографії та програми. Також у чат-боті кожен виборець може знайти свою дільницю та зайти у персональний кабінет, розташований на сайті ЦВК. Станом на день виборів на чат-бот "Помічник виборця" вже підписалося 3 200 осіб.

1869Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: