Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/21/porushennja-po-kropivnitskomu-jaki-zafiksuvav-komitet-vibortsiv-ukraini.htm
новини, 21 липня 2019

Порушення по Кропивницькому, які зафіксував Комітет виборців України

Любов Лук’янцева, керівниця асоціації «Громадські ініціативи», яка наразі є партнером кампанії спостереження Комітету Виборців України, повідомила під час марафону у Прес-клубі по кілька порушень, зафіксованих в окрузі №99.

Експертка розповіла, що на багатьох дільницях інформаційні плакати просто складені на столі, не розвішені по стінам, відповідно один знаходиться зверху, що є порушенням. Також із запізненням на 15 хвилин відкрилася одна виборча дільниця - №350-911. Також на дільниці у школі №19 – це дільниця №350-853, - виборча комісія залишила у сейфі по 364 бюлетені з кожного виду виборів. Це серйозне порушення, бо всі бюлетені мають бути роздані членам комісії. На зауваження спостерігача від КВУ члени ДВК не зреагували – бюлетені так і залишилися у сейфі.

- Ми зафіксували порушення у госпіталі в місті Кропивницький – на спеціальній дільниці №350-882. Там деяким виборцям допомагали проголосувати лікарі у білих халатах. Це порушення, адже допомагати можуть тільки інші виборці, - наголосила пані Любов Лук’янцева. За її словами, у госпіталі зафіксовано три порушення, у тому числі представник Національної поліції був присутнім у приміщенні для голосування, що заборонено законодавством. Також там голова ДВК намагалася заборонити спостерігачам від КВУ проводити фото та віде-зйомку. Голова ДВК покликала поліцію, але представник поліції після консультацій із керівництвом та прочитання закону, не зреагував на протиправне звернення керівництва комісії.

Дивіться відео:

1487Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: