Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/19/vulichne-pianino-z-javilosja-u-novomu-dizaini-na-golovnii-ploschi-kropivnitskogo-foto-.htm
новини, 19 липня 2019

Вуличне піаніно з’явилося у новому дизайні на головній площі Кропивницького (ФОТО)


На головній площі обласного центру з’явилося вуличне піаніно, встановлене в рамках проекту, втіленого в життя за грант від Культурно-мистецького фонду «Перспектива» громадського діяча Артема Стрижакова. Музичний інструмент представили у новому яскравому дизайні.


Нагадаємо, торік проект презентували до Дня міста. Музичний інструмент знаходився на вулиці Дворцовій. Нині  автори проекту спільно з фондом Стрижакова вирішили змінити розташування вуличного піаніно, встановивши його на площі.


«Торік ми ставили піаніно на вулиці Дворцовій, але там було декілька скарг на те, що хтось вночі знімав чохол і грав на ньому. Саме тому цього року ми вирішили встановити його у місці, де немає квартир. Тепер люди працюватимуть з музикою. Я радий, що проект живе, і сподіваюся, що він точно житиме не один рік», - каже автор проекту «Вуличне піаніно» Олександр Сорочан.


«Цього року ми вирішили повністю переробити концепцію нашого проекту, а саме: обрати нове місцезнаходження, розробити повністю новий дизайн, можливо, трохи радикальний, викликаючий емоції у містян. Ми вирішили взяти докупи всі наші гарні ідеї, переосмислити проект, зробити гарний сучасний дизайн. Я думаю, що і у майбутньому ми будемо цей дизайн перероблювати, оскільки постійно з’являються нові тренди та віяння. Це піаніно повністю відновлене, налаштоване, захищене від ультрафіолетових променів, перепадів температур. Є надія, що містяни оцінять нашу працю по впровадженню проекту від фонду «Перспектива», і піаніно простоїть цей рік, і у наступних роках радуватиме містян не лише гарною фотозоною, а й гарним звучанням, яким можна буде насолодитися у вихідні та будні дні», -  додав співавтор проекту Дмитро Бабак.


Як повідомлялося, завдяки конкурсу грантів, який проводить фонд «Перспектива», за останні роки реалізували низку культурних проектів. Зокрема, це «Поезія стін», парасолькова алея на вулиці Дворцовій «UmbrellaSky», зона мікс-відпочинку та кінотеатр під відкритим небом, перший у місті ЗД-малюнок,  інсталяція повітряної кулі «Політ крізь століття» та люмінесцентний міні-мурал «Королева ночі»



      

1846Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: