Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/06/28/bezrobitni-kirovogradschini-mozhut-bezkoshtovno-vivchitis-na-stoljara.htm
новини, 28 червня 2019

Безробітні Кіровоградщини можуть безкоштовно вивчитись на столяра


Столяр  – одна з тих робітничих професій, яка є постійно затребуваною на підприємствах Кіровоградщини. Сьогодні лише у Кропивницькому відкрито 10 вакансії зазначеної спеціальності - повідомляє Відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Чим займається столяр? Столяр – робітник, який здійснює всі види обробки деревини:

 • пиляння, стругання, довбання, свердління;

 • розмічання та розкрій пиломатеріалів;

 • вирізання заготовки;

 • оздоблення, ґрунтування, шпаклювання, шліфування;

 • збирання і монтування столярних виробів;

 • лакування.


Столяри потрібні на фабриках, де виготовляються меблі, вікна, двері тощо, а також у відділах і на підприємствах, що здійснюють монтаж і ремонт дерев’яних виробів. Крім того професія столяра затребувана на будівництві, в організаціях, що займаються ремонтом квартир, будинків і офісів, для виготовлення й установки вікон, дверей, підвіконь, порогів, поруччя і для внутрішньої переробки приміщень (наприклад, прикраса стель, облицювання стін, плінтусів тощо).


Професія столяра може застосовуватися в машинобудуванні й інших областях, пов’язаних з розробкою і виготовленням техніки. Столяр працює й у модельному цеху, де він виготовляє зменшені макети майбутніх автомобілів чи іншої техніки з дерева.


Якщо вас зацікавила професія, яка є затребуваною на ринку праці, а також Ви маєте бажання опанувати цю професію, зверніться до служби зайнятості за місцем Вашого перебування.


Тож, 01 липня поточного року, на базі Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочнеться навчання безробітних громадян за цією професією. Курс навчання триватиме 5,5 місяців. 

 

Умовами до направлення на навчання є:

· повна загальна середня або професійно-технічна освіта;

· повноліття (не менше 18 років);

· медична довідка з допуском до професії.


Варто зазначити, що після закінчення навчання та отримання відповідного свідоцтва, значно розширюються можливості випускників щодо працевлаштування, оскільки підвищується їхня конкурентоспроможність на ринку праці, а кваліфікаційні якості – в більшій мірі відповідають вимогам роботодавця.



1376Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: