Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/06/26/v-blagovischensku-rozpochali-rekonstruktsiju-dambi.htm
новини, 26 червня 2019

В Благовіщенську розпочали реконструкцію дамби


У віторок, 25 четвня у рамках робочої поїздки до Голованівського, Благовіщенського та Гайворонського районів, перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко проінспектував хід будівельних робіт дамби в Благовіщенську, а також на місці провів робочу нараду із замовником та підрядником будівельних робіт - повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.


Дамба, що сполучала східну та західну частину Благовіщенська, була важливим місцевим транспортним коридором, а також складовою автомобільної дороги міжрайонного значення. «Зараз, автомобільне сполучення між двома частинами міста здійснюється через Йосипівку, а це додаткових 12 кілометрів», - відзначив Ссергій Коваленко. Зважаючи на аварійність окремих конструкцій дамби та ймовірність виникнення надзвичайної ситуації було прийнято рішення про реконструкцію цієї гідротехнічної споруди.



Розпорядником коштів по проведенню реконструкції даного проекту є управління капітального будівництва облдержадміністрації. Протягом 2018 року виготовлено та затверджено проектно-кошторисну документацію. Вартість її виготовлення разом із вартістю ремонтних робіт склала 1,5 млн. грн. Фінансування здійснюється за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища по частині об’єкту “Реконструкція окремих конструктивних елементів водопропускної споруди на р. Синиця по вул. Заводська в м. Благовіщенське.


У другій декаді червня поточного року розпочато будівельні роботи, які продовжуються по сьогоднішній день. «Плануємо реконструювати дамбу, дорожнє покриття і відновити рух транспорту у третьому кварталі», - зазначив після спілкування із керівництвом підрядної організації перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко. У ході реконструкції було виявлено необхідність проведення додаткових будівельних робіт, які не можна було передбачити під час виготовлення ПКД. Сергій Коваленко також доручив управлінню капітального будівництва ОДА обрахувати об»єм фінансового ресурсу, що потрібен для фінансування у повному об’ємі всіх необхідних робіт і запуску у третьому кварталі рух автотранспорту.



         

1042Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: