Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/06/13/znam-janski-rjatuvalniki-proveli-dlja-ditei-aktsiju-zapobigti-vrjatuvati-dopomogti-.htm
новини, 13 червня 2019

Знам’янські рятувальники провели для дітей акцію «Запобігти Врятувати Допомогти»


У школярів розпочались літні канікули, коли можна відпочити від занять, змінивши шкільні класи на дитячі та спортивні майданчики, табори відпочинку, плавання у річці, подорожі, спілкування з друзями. Звичайно, більшість батьків не зможуть приглядати за дітьми впродовж дня, тому школярі завчасно повинні знати правила безпеки. На допомогу у цьому питанні приходять працівники пожежно-рятувальної служби області. Одним з напрямків роботи є проведення інтерактивної акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для школярів. На цьому пізнавальному заході побували безліч юних мешканців Кіровоградщини - повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


12 червня працівники Знам’янського міськрайонного відділу У ДСНС в області завітали до учнів пришкільного табору у с. Дмитрівка, де познайомили дітей з основними правилами безпеки під час канікул та особливостями роботи рятувальників. Працівники 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Знам’янка продемонстрували свої дії під час ліквідації умовної пожежі та порятунку людини із «задимленого» приміщення. Ознайомилися школярі і з оснащенням та можливостями пожежного автомобіля, побачили, як подається вода різними способами за допомогою ручного ствола, принцип дії гідравлічних ножиць, якими ріжуть метал пошкоджених під час ДТП автомобілів, та як пневматична подушка може підняти пожежний автомобіль. Під час рухливих конкурсів діти навчилися правильно одягати протигаз, за підтримки рятувальників влучали у ціль пожежним рукавом та на швидкість переодягалися у бойовий одяг. Бажаючих, які хотіли на хвилину відчути себе рятувальниками, було дуже багато. А за свою спритність під час змагань, кмітливість під час вікторини та мистецький талант під час конкурсу малюнків на асфальті переможці отримали солодощі та подарунки.


Спілкуючись з представниками мужньої професії, діти переконалися, що їх життя є кому захистити від вогню та води, проте й самим не варто доводити власну самостійність необережними вчинками під час канікул та у під час навчального року.


                     

972Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: