Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/06/13/v-ustinivtsi-shkoljari-primirjali-politseiski-spetszasobi-ta-diznavalis-kudi-potrapljae-dzvinok-102-.htm
новини, 13 червня 2019

В Устинівці школярі приміряли поліцейські спецзасоби та дізнавались, куди потрапляє дзвінок «102»


Літо – час мріяти про те, що всі теплі та сонячні дні будуть наповнені цікавими, та незабутніми подіями та враженнями. Яскравою та сповненою позитивних емоцій – саме такою була професіографічна екскурсія до Устинівського відділення поліції для учнівської молоді (5кл.) комунального закладу «Устинівське навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» проведена в рамках акції «Профорієнтаційне літо» фахівцями Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості - повідомляє А.Хохуля, провідний фахівець відділу надання соціальних послуг Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Розпочав екскурсію інспектор з ювенальної превенції Віталій Присяжнюк із чергової частини. Тут учнів цікавило все: куди потрапляє дзвінок, якщо телефонувати на «102», як виїжджають поліцейські на виклики та інше.



Потім школярів запросили до актової зали відділення поліції, де правоохоронці проводять наради та заняття. Тут на дітлахів очікувала цікава бесіда з полісменами. Говорили про роботу оновленої поліції, про затримання злочинців, розкриття злочинів та яке покарання можуть понести неповнолітні у разі скоєння злочинів.


Та найбільше враження на школярів справили спецзасоби, якими користуються поліцейські. Бажаючі мали можливість одягнути на себе бронежилети, шолом та відчути себе у ролі справжнього захисника. Поліцейські розповіли та показали, як правильно одягати бронежилет і де знаходяться найбільш незахищені місця.





 Дільничний офіцер поліції Олена Слюсаренко розповіла учням про переваги роботи в Нацполіції про основні вимоги, що висуваються до кандидатів на службу в поліції. Крім того учні отримали інформацію про  ВНЗ, в яких можна отримати відповідну освіту.


У доступній формі О. Слюсаренко розповіла учням про професію поліцейського, зазначивши, що це важка, але надзвичайно потрібна професія, оскільки завдання правоохоронців підтримувати належний порядок в державі, захищати права та свободи її громадян. Олена Валеріївна також зробила акцент, що поліцейські – це фізично загартовані люди, тому всі, хто бажають обрати цю професію, обов’язково повинні займатися спортом.



Екскурсію було продовжено на подвір’ї відділення, де знаходяться службові автомобілі. Тут полісмени розповіли про «Групи швидкого реагування».


Учасники заходу отримали багато корисної інформації щодо професій, хороший настрій та масу позитивних емоцій.



1257Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: