Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/06/12/junaki-ta-divchata-novgorodki-navchilisja-stvorjuvati-multfilmi.htm
новини, 12 червня 2019

Юнаки та дівчата Новгородки навчилися створювати мультфільми

Як підвищити активність молоді під час Парламентських виборів? Автори та авторки проекту «реАнімація виборців» придумали зробити це шляхом мультиплікації. Головна мета – привернути увагу молодіжної аудиторії до важливості свідомого голосування із подальшою їх активною участю у виборчому процесі через створення мультиплікаційних фільмів.


Саме тому у Професійно-технічному училищі №36 у Новгородці цими днями відбувся воркшоп із анімації, що його провели експерти столичної студії «Ridni Animation» та активістки проекту «реАнімація виборців».


- Чому ми вирішили проводити саме заняття із мультиплікації? За дослідженнями соціологів, досить мала кількість молоді має намір голосувати на найближчих виборах. Особливо це стосується молоді, яка не має вищої освіти і навчається у професійно-технічних закладах у районних центрах, -
розповідає керівниця проекту Вікторія Талашкевич. За її словами, оскільки молодь належить до тієї вікової групи, яка найбільш прихильно ставиться до демократичного розвитку України, то їх небажання брати участь у політичному житті країни викликає занепокоєння.


Серед причин низької участі молоді у районах у виборах можна відмітити недостатню віру юнацтва у важливість їхнього голосу, нерозуміння політичних процесів та відсутність паралелей між тими процесами та життям і добробутом на місцях. Юнацтву бракує інформації про їхні виборчі права, не вистачає впевненості у тому, що їх голос - значущий, а це означає, що тільки через інформування молодь замотивувати неможливо. Треба дати їм інструмент, який допоможе відчути, що доля виборів та доля країни - у їхніх руках.


Під час першого етапу проекту, який мав місце у березні перед Президентськими виборами, у заняттях з анімації взяло участь понад 130 учнів та учениць старших курсів ПТНЗ навчальних закладів Кіровоградської, Полтавської і Черкаської областей. Вони дізналися про важливість активної участі у виборах через «роботу пальчиками» під час воркшопів із пластиліном, а також взяли участь у конкурсі на кращий мультфільм, присвячений участі у виборах. Серія воршкопів, що почалася у Новгородці і пройде ще у п’яти закладах, також закінчиться конкурсом мультфільмів.

- Щиро дякуємо керівництву Професійно-технічного училища №36 за підтримку та активну участь у проекті, - коментує координаторка проекту у Кіровоградській області Ольга Гріднєва.

Мультфільм можна подивитися ось тут 


Нагадаємо, що проект "реАнімація виборців" втілює у 2019 році громадська організація «Турбота» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Проект спрямований на підвищення активності молоді - учнів професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) Кіровоградської, Черкаської та Полтавської областей під час Президентських та Парламентських виборів шляхом використання анімації та привернення уваги молодіжної аудиторії до важливості свідомого голосування із подальшою їх активною участю у виборчому процесі. Партнери проекту - громадська організація «Культурний діалог» (м. Кременчук) та громадська організація «Fly Media» (м. Черкаси), а також анімаційна студія «Ridni Animation» (м. Київ).


1076Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: