Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 3 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/06/03/jak-derzhavni-perenesennja-svjatkovih-dniv-vplivae-na-vidpustku.htm
новини, 3 червня 2019

Як «державні» перенесення святкових днів впливає на відпустку


Розпорядження КМУ «Про перенесення робочих днів у 2019 році» від 10.01.2019 №7-р має рекомендаційний характер. Роботодавець самостійно приймає рішення про перенос робочих днів та видає наказ чи інший розпорядчий документ - повідомляє Відділ інформаційної роботи Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Прийняте роботодавцем рішення про перенесення робочих днів змінює графік роботи підприємства та норму тривалості робочого часу у місяцях, в яких запроваджено перенесення робочих днів. Тому надання відпусток, вихід на роботу здійснюють по зміненому графіку роботи підприємства.


Зокрема, працівник, який перебував у відпустці в період, у якому декілька робочих днів були оголошені вихідними та перенесені на інший період, після закінчення відпустки повинен працювати за графіком роботи підприємства з відповідною оплатою робочих днів. 


І навпаки, якщо відпустка працівника почалась у день, який відпрацьовують напередодні, то він повинен працювати в той день, який визнано робочим.


Так, в обох випадках працівник не користується оголошеними вихідними днями, оскільки в ці дні він перебуватиме у відпустці. Але він, на відміну від інших працівників, в ці дні не лише відпочиватиме, а й отримає за них відпускні. Не втратить він і у зарплаті за відпрацьовані дні.



1025Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: