Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 31 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/05/31/moz-pidtverdilo-zaboronu-na-vidviduvannja-ditsadkiv-dlja-nevaktsinovanih-ditei.htm
новини, 31 травня 2019

МОЗ підтвердило заборону на відвідування дитсадків для невакцинованих дітей


Верховний Суд України своїм рішенням підтвердив, що вакцинація є обов'язковою, а невакцинованим дітям не можна відвідувати дитячі садки. Це підтвердили в Міністерстві охорони здоров'я України, повідомляє прес-служба відомства, пише ukr.lb.ua.


"Батьки можуть вибирати форму навчання дитини, але держава встановлює певні правила реалізації такого права, щоб враховувалися не тільки права дитини на дошкільну освіту, але і забезпечувалася безпека і здоров'я всіх дітей", - сказано в повідомленні МОЗ.


"МОЗ України сподівається, що суди по всій Україні будуть враховувати це рішення в своїй практиці", - сказано в повідомленні.


Таким чином, згідно з чинними нормами закону відвідувати державні навчальні заклади можуть тільки ті діти, які отримали щеплення згідно з Календарем профілактичних щеплень, або якщо в дитини є медичні протипоказання до вакцинації (ст. 15 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб").


Зараз безкоштовно вакцинуватися від кору можуть як діти, так і дорослі - МОЗ України скасувало вікові обмеження. Отримати щеплення можуть навіть діти, у яких є фальшива довідка, але не було щеплення.


Перевірити кількість вакцин у вашій області можна в таблиці.


Нагадаємо, справу про обов'язкову вакцинацію розглядалося в судах різних інстанцій з 2016 року. До суду звернулася матір, чию невакциновану дитину відмовилися приймати в садок. Жінка побачила в цьому порушення права свого сина на освіту, а робити щеплення відмовилася "через недовіру до вакцин".


Верховний Суд не отримав переконливих аргументів про те, чому якості вакцин не можна довіряти.


981Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: