Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/05/23/zavtra-sluhacham-proektu-ukraina-norvegija-vruchatimut-diplomi.htm
новини, 23 травня 2019

Завтра слухачам проекту «Україна-Норвегія» вручатимуть дипломи


Льотна академія НАУ та ГО «Європейський шлях 4.0» запрошує на офіційну церемонію вручення дипломів слухачам проекту «Україна-Норвегія» «Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей в Україні», яке відбудеться 24.05.19 о 17.00 у 317 ауд. І корпусу Льотної академії НАУ (вхід з двору).


ІНФОРМАЦІЙНА ДОВІДКА:

Проект реалізується в Україні з 2003 року (15 років). Кількість учасників проекту в Україні 2003 – 2018 рр. – близько 10 000 осіб. З початку реалізації проекту в ньому було задіяно  40 українських міст та понад 20 вищих навчальних закладів України.


Льотна академія долучилася до проекту у 2014 році. Зараз проект реалізується у 15 містах України. Це наймасштабнійший проект в Україні, що направлений не лише на військовослужбовців, а й на членів їх сімей. У лютому 2019 року дев’ята група слухачів (34 особи) у Кропивницькому розпочала навчання в рамках проекту за спеціальністю «Нові технології  підприємницької діяльності».


До цього слухачі проходили навчання за такими спеціальностями: «Безпека підприємницької діяльності»; Менеджмент підприємницької діяльності», «Аварійне обслуговування та безпека на транспорті», «Інформаційні технології та менеджмент підприємницької діяльності».


Організаційно проект у Кропивницькому реалізується двома сторонами: навчання здійснює Льотна академія НАУ, а питаннями соціально-психологічної адаптації опікується громадська організація «Європейський шлях 4.0». (Голова організації Ковальова Олена – помічник начальника Льотної академії НАУ з громадських зв’язків)


Особливістю цієї групи є те, що у групі більше 70% слухачів учасники АТО. Склад групи – офіцери у відставці, учасники АТО, дружини учасників АТО, працівники поліції та офіцери поліції у відставці

.

Основу проекту складає професійна перепідготовка цільової групи на цивільні спеціальності, що користуються попитом на ринку праці України, сприяння учасникам проекту у правовій та соціальній адаптації до умов життя у громадянському суспільстві. Виконавцями основної частини проекту є навчальні заклади України і норвезький університет NORD, які організовують і здійснюють професійну перепідготовку учасників проекту за обраними спеціальностями в обсязі 500 академічних годин. В результаті виконання завдань курсової перепідготовки випускники отримують три документи: свідоцтво про професійну перепідготовку державного зразка (від навчального закладу України), спільний сертифікат університету NORD та українського навчального закладу, спільний диплом Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони Норвегії.


У ході професійної перепідготовки учасники проекту отримують допомогу у правовій адаптації, психологічній реабілітації, працевлаштуванні та організації власного бізнесу. Це завдання вирішують громадські організації, фонди, державні установи, місцева адміністрація та підприємства малого бізнесу та координується Міжнародним фондом соціальної адаптації. Проект фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії за участю українських партнерів проекту. Обсяг додаткових послуг учасникам проекту, що надаються українськими партнерами, становить не менше 20% від загального обсягу фінансування з норвезького боку. Основним критерієм якості проекту є покращення умов життя його учасників. Оцінка результатів проекту здійснюється після закінчення курсової перепідготовки, через три місяці і через рік. 


616Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: