Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/05/17/na-kirovogradschini-perevirili-mistsja-stihiinoi-torgivli.htm
новини, 17 травня 2019

На Кіровоградщині перевірили місця стихійної торгівлі



З метою недопущення інфекційних захворювань, уникнення харчових отруєнь та забезпечення продовольчої безпеки споживчого ринку в області проходять рейди місцями несанкціонованої торгівлі. 


Фахівці Добровеличківського районного відділу Держпродспоживслужби області разом з представниками Національної поліції, селищної ради та районної державної адміністрації здійснили обстеження місць стихійної торгівлі в Добровеличківському районі - повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


У 7 осіб, що реалізували харчові продукти у невстановлених місцях, під час обстеження фахівці виявили продовольчі товари з відсутніми супровідними документами, що засвідчували б походження і безпечність продукції. Також продукти харчування - молоко та молокопродукти, м’ясо та м’ясопродукти – не пройшли ветеринарно-санітарну експертизу. Учасниками робочої групи було припинено реалізацію продукції, а представники Національної поліції склали протоколи про адміністративні правопорушення.


Наголошуємо, що продукція тваринного походження, призначена для харчування людей, має обов’язково проходити дослідження в лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби на ринку, під час якої визначається безпечність продуктів харчування.


Актуальним є також бактеріальна та токсична небезпека тари, в якій реалізується молоко на стихійних ринках. Адже при багаторазовому використанні пластикових пляшок на них утворюються подряпини та тріщини, в яких розмножуються бактерії, відбувається проникнення складових елементів пластику у продукт. Відповідно до пункту 5.7 «Ветеринарно-санітарних правил для ринків» молоко, масло, сметана, сир повинні доставлятися для продажу в чистому посуді (скляному, глиняному, глазурованому, алюмінієвому, емальованому), щільно закритому кришками.


Рейди місцями несанкціонованої торгівлі тривають. Однак пропозиція існує тоді, коли є попит. Тож не варто ризикувати своїм здоров’ям, адже споживачі та їхні сім’ї заслуговують на безпечні продукти.



1197Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: