Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/05/13/porushennja-sanitarnogo-zakonodavstva-vijavleno-maizhe-na-polovini-perevirenih-ob-ektiv-nagljadu.htm
новини, 13 травня 2019

Порушення санітарного законодавства виявлено майже на половині перевірених об’єктів нагляду


Про це на засіданні колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за підсумками діяльності в першому кварталі 2019 року повідомила начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олена Черненко - повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


З метою недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації в області протягом першого кварталу 2019 року фахівці управлінь/відділів з питань санітарного нагляду брали участь у комісійних обстеженнях об’єктів водопостачання, дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів, лікувально-профілактичних закладів та об’єктів поводження з твердими побутовими відходами. Всього комісійно обстежено 281 об’єкт, на 139 об’єктах (49,46%) виявлено порушення вимог санітарного законодавства.


Протягом звітного періоду проведено 61 планову перевірку, за результатами винесено 55 приписів про усунення виявлених порушень (90,16%). Позапланово перевірено 106 об’єктів нагляду, з них на 25 об’єктах встановлено порушення чинного законодавства (23,5%).


За вказаний період було зареєстровано один спалах гострої кишкової інфекції (ротавірусна інфекція) в дошкільному навчальному закладі м.Кропивницького та один груповий випадок (Staphylococcus aureus) у с. Богданівка Знам’янського району. Постраждало 10 дітей.


У першому кварталі до управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства надійшло 26 звернень, з них 25 розглянуто та вирішено позитивно, на 1 звернення надано роз’яснення.


Олена Черненко звернула увагу присутніх на продовження роботи спеціалістів Держпродспоживслужби області у сфері дотримання санітарного законодавства під час здійснення заходів державного нагляду (контролю), проведення санітарно-епідеміологічних обстежень об’єктів нагляду, контролю за вжитими заходами щодо усунення порушень, розгляду звернень та запитів до Головного управління з метою попередження спалахів серед населення. Доповідач також вела мову про ефективність роботи спеціалістів, від якої залежить санітарне та епідемічне благополуччя області та здоров’я людей.



584Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: