Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/05/11/u-kropivnitskomu-navchalni-zakladi-zmagalis-za-zvannja-naikraschogo-z-viiskovo-taktichnih-vidiv-sportu.htm
новини, 11 травня 2019

У Кропивницькому навчальні заклади змагались за звання найкращого з військово-тактичних видів спорту


У Кропивницькому відбувся Відкритий чемпіонат міста серед навчальних закладів з військово-тактичних видів спорту на відзнаку «Кращий з кращих», орієнтований на навчання та виховання молоді за програмою військово-спортивного національно-патріотичного спрямування - повідомляє сайт МРмК.


Організаторами заходу виступили управлінням молоді і спорту міської ради Кропивницького спільно з громадською організацією «Центр оперативної тактичної підготовки «Цитадель». У заході взяли участь близько 60 учнів з 5 навчальних закладів міста: НВО №16, КЗ «Науковий ліцей, НВО ЗОШ – інтернат І-ІІІ ст., ліцей «Сокіл», школа №10 та вихованці дитячо-юнацького клубу «Промінь» КЗ «Об’єднання дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання Міської ради міста Кропивницького» і центрів дитячо-юнацької творчості «Центр-Юність», «Надія», «Лідер», «Оріон». 


Учасники Чемпіонату складали іспити з вогневої підготовки (ведення вогню із-за укриття з ураженням противника гранатами), проходили силові навантаження (тест Купера), марш-кидок на 3 кілометри, а також перевірку знань з тактичної медицини та першої долікарської допомоги по евакуації постраждалого з зони вогню. Всі спортсмени показали відмінні результати та склали іспит, заслуживши право носити відзнаки «Кращий з кращих».


- Саме такі змагання серед учнівської молоді дають можливість підвищити престиж військової служби, військову професійну орієнтацію молоді, формувати і розвивати мотивації, спрямовані на підготовку до захисту Української держави і служби у Збройних силах України, перевірити кожному учаснику свої здібності та рівень фізичної підготовки – зазначив педагог-організатор ДЮК «Промінь» та керівник громадської організації «ЦОТП «Цитадель» Олег Ковальчук.


1459Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: