Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/05/11/na-dolinschini-shkoljari-zmagalis-u-intelektualnii-proforientatsiinii-gri.htm
новини, 11 травня 2019

На Долинщині школярі змагались у інтелектуальній профорієнтаційній грі


У рамкахвиїзного профорієнтаційного заходу, що проводився фахівцями Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, учні Боківського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Ганнівської філії І-ІІ ступенів стали у часниками інтелектуальної гри «Ти і твій вибір».


Гра відбувалася у чотири етапи. Після кожного етапу одна команда, яка набрала найменшу кількість балів вибувала. Кожен тур містив по п’ять запитань, на відповідь надавалось по 30 секунд.


Перший тур мав назву «Вгадай професію», правила другого туру залишались незмінні – команди мали відповісти на п’ять запитань стосовно назви певних професій.Третій тур мав назву «Крокодил»: кожна команда повинна була обрати людину, яка показувала без слів професії, а інші учасники команди мали її відгадати.


Після закінчення гри команда переможців отримали пам’ятні грамоти, а усіх учасників гри було нагороджено сертифікатами за участь у грі солодкими подарунками від профспілки.


Цікавою для учнів була йпрезентація платформи з профорієнтації та розвитку кар'єри, що створена державною службою зайнятості з метою надання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі:зареєстрованому користувачу надається можливість безкоштовно продіагностувати власні схильності, здібності, краще зрозуміти свої професійні інтереси. «Профорієнтація допомагає вам зрозуміти, який вид професійної діяльності більше підходить, дозволяє оцінити власні здібності, інтереси, можливості та усвідомлено обрати майбутню професію», –розповіла школярам провідний фахівець з профорієнтації районної філії Світлана Щербіна.


Із педагогічними працівниками було проведено інформаційний семінар, під час якого мова йшла про сприяння служби зайнятості в організації профорієнтаційних заходів, зокрема спрямованих на допомогу вчителям у виявленні та формуванні інтересів, нахилів, здібностей школяра до певного виду діяльності.



876Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: