Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/25/na-chempionati-ukraini-z-legkoi-atletiki-vistupili-5-sportsmeniv-zi-znam-janskogo-raionu.htm
новини, 25 квітня 2019

На чемпіонаті України з легкої атлетики виступили 5 спортсменів зі Знам’янського району

 

У Кропивницькому на стадіоні «Зірка» 23-24 квітня відбувся Командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків (2002 року народження та молодші) - інформує головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Знам’янської РДА Віктор Слюсаренко www.sport-kr.com.ua


На цих змаганнях були і легкоатлети зі Знам’янського району: чотири легкоатлети з ОНЗ «Петрівський навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Знам’янської районної ради Кіровоградської області» та одна легкоатлетка з ОНЗ «Дмитрівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Т.Г. Шевченка», вихованка Дмитрівського відділення легкої атлетики Знам’янської районної КДЮСШ Анастасія Олефірова (тренер Віктор Солдатенко).


Одними з перших відбулися змагання у дисципліні «Метання списа 700 грам» серед юнаків U-18. У цій дисципліні виступав учень ОНЗ «Петрівський навчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Знам’янської районної ради Кіровоградської області» Ілля Лопушенко. Він за результатами перших трьох спроб до вісімки кращих (мали право на виконання четвертої спроби) не потрапив. У підсумку серед 20 спортсменів Ілля Лопушенко посів 16-е місце, показавши кращий результат 32,75 метра.


У штовханні ядра масою 5 кілограмів серед юнаків виступали учені Денис Клементьєв і Михайло Климчук. Денис Клементьєв у першій спробі показав результат 12,02 метри, що дозволяло перебувати на 11-му місці. Але у наступних спробах два спортсмени покращили його результат. Денис в останній спробі теж покращив свій результат, але цього не вистачило для потрапляння до 10-ки кращих. У підсумку Денис Клементьєв з результатом 12,19 метра посів 13-е місце. Михайло Климчук показав результат 9,96 метра і посів 21-е місце.


У змаганнях з метання диску серед юнаків виступали Ілля Лопушенко та Ігор Щуренко. Ілля Лопушенко з трьох спроб результативно виконав лише одну – 33,4 метра. Цей результат дозволив йому посісти 17-е місце та здобути 8 очок. Ігор Щуренко теж виконав лише одну результативну спробу, показавши результат 25,9 метра. Це дозволило посісти 23-є місце серед 26-ти спортсменів і здобути два очки.


Анастасія Олефірова брала участь у третьому забігу в бігу на 100 метрів серед дівчат. На жаль, вона не змогла потрапити до фіналу змагань, показавши результат 15,02 секунди. До речі, Анастасія Олефірова (вона 2006 року народження, а деякі учасниці за неї старші на чотири роки) була однієї з наймолодших учасниць цієї дисципліни.


За результатами змагань було сформовано таблицю командних результатів різних областей України. Кіровоградщина має 251 очко (з них 27 очок на рахунку чотирьох спортсменів зі Знам’янського району Дениса Клеметьєва, Іллі Лопушенка, Михайла Климчука та Ігоря Щуренка) і посіла 16-е місце серед 25 команд. Перше місце у цьому заліку посіла Донецька область (754 очка). Друге та третє місця відповідно посіли Дніпропетровська (698) та Київська (642) області.




1047Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: