Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/25/moz-planue-rozshiriti-vaktsinatsiju-vid-koru-na-vsih-doroslih.htm
новини, 25 квітня 2019

МОЗ планує розширити вакцинацію від кору на всіх дорослих


МОЗ планує розширити вакцинацію від кору на всі категорії дорослих - в тому числі для осіб, які не перебувають в групі ризику. Про це сьогодні повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, пише "Суспільне".


Наказ про розширення вакцинації може бути затверджений протягом двох тижнів, пише ukr.lb.ua.


"Минулого тижня і зараз ми бачимо тенденцію, що багато дорослих людей хворіють на кір. Ми переживаємо, що ті вакцини, які купувалися 10-20 років тому, можливо, не були такими якісними, або не дотримувалися "холодної логістики", тому я закликаю дорослих, щоб вони зробили аналізи на антитіла до кору або поспілкувалися зі своїми лікарями про те, чи варто зробити ревакцинацію", - зазначила Супрун.


Нагадаємо, 22 квітня Міністерство охорони здоров'я повідомило, що на початку літа закуплені державою вакцини з'являться в приватних клініках, які уклали договір з Нацслужби здоров'я України, а також в пологових будинках. З початку цього року на кір в Україні захворіло понад 41 тис. осіб, 15 хворих померли від ускладнень вірусу. Специфічного лікування від кору немає, запобігти захворюванню або полегшити його перебіг може тільки вакцинація.


784Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: