Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/23/minosviti-zavershilo-reestratsiju-abiturientiv-na-zovnishne-otsinjuvannja.htm
новини, 23 квітня 2019

Міносвіти завершило реєстрацію абітурієнтів на зовнішнє оцінювання


В Україні завершилася реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Для проходження тестів зареєструвалося понад 354 тис. осіб - на 18 тис. більше, ніж минулого року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України, пише ukr.lb.ua.


Найбільше серед зареєстрованих учасників (понад 53%) випускників шкіл цього року. Більшість із них вибирали по 4 предмети для тестування.


На другому місці за масовістю - учні закладів професійної та вищої освіти, які паралельно з навчанням здобувають повну загальну середню освіту, а будуть здавати державну підсумкову атестацію у формі ЗНО. Таких - 37,5%, вони переважно вибрали по два предмети.


Найменше на тестування записалися випускників попередніх років - близько 9%. Вони вибрали по 3 або 4 предмети.


У топ-3 найпопулярніших предметів, які обрали учасники, увійшли обов'язкові українська мова та література (понад 320 тис.), історія України (понад 232 тис.) і математика (понад 146 тис.).


До 30 квітня на інформаційних сторінках учасників будуть розміщені запрошення-перепустки з адресами пунктів тестування з кожного предмета. Їх необхідно роздрукувати самостійно. Доступ до сторінки здійснюється за номером сертифіката ЗНО та пін-коду, зазначеного в ньому.


Основна сесія ЗНО стартує 21 травня тестуванням з математики, а завершується 13 червня оцінюванням з хімії.


931Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: