Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/22/v-gannivskii-otg-zapratsjuvala-suchasna-likarska-ambulatorija.htm
новини, 22 квітня 2019

В Ганнівській ОТГ запрацювала сучасна лікарська амбулаторія



У п"ятницю, 19 квітня у Ганнівці урочисто відкрили амбулаторію, збудовану у рамках Президентської ініціативи «Доступна медицина». «Відкривається нова будівля з сучасними умовами і можливостями лікування і профілактики. Це ініціатива Президента України щодо розвитку саме сільської медицини», - відзначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко під час спілкування із мешканцями села - повідомляє Кіровоградська ОДА.


Ганнівська ОТГ, що була створена у 2017 році, об»єднала у одну громаду вісім сіл. За той час як у самій Ганнівці, так і в інших населених пунктах було реалізовано чимало проектів. Для першокласників придбано парти, комп’ютери, шафи у рамках проекту «Нової української школи», придбано обладнання для кабінету хімії для опорної школи, відремонтовано Григорівський сільського клуб, облаштовано вуличне освітлення по вул. Микитенка, вул. М.Лаврова, вул. М. Аззи в с. Шишкине. 


  Створено підрозділ Ганнівської місцевої пожежної охорони у с. Григорівка. «Попереду ще багато справ, до яких обов»язково долучиться обласна, районна влада та громада ОТГ, а також соціально-орієнтовний бізнес, який активно підтримує і допомагає громаді», - зауважив Сергій Коваленко. 


Він наголосив, що ініціатором реформи децентралізації був також Глава держави. І ось тепер ця реформа наочно демонструє переваги і стимули саме для об»єднаних територіальних громад. Для прикладу: бюджет Ганнівської сільської ради до об’єднання у 2017 році складав 4 722 400 грн., після об’єднання бюджет Ганнівської ОТГ у минулому році складав 14 013 500 грн. У порівнянні з 2017 роком у 2018 році бюджет громади виріс у3 рази.


За словами першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка «завдяки реформі децентралізації і підтримки соціально-орієнтованого бізнесу Ганнівська ОТГ має інші плани. Це ремонт доріг, ремонт сільського клубу. Створення поліцейскої станції».


Ганнівська амбулаторія надаватиме послуги мешканцям 8 населених пунктів, які входять до складу ОТГ: Ганнівки, Громухи, Григорівки, Караказелівки, Острівки, Шишкине, Шутеньке, Юр’ївки. Вартість будівництва амбулаторії склала 6 млн. 200 тис. грн. на умовах співфінансування. З місцевого бюджету було виділено 10 % від загальної суми вартості будівництва амбулаторії. Для оснащення лікарської амбулаторії у 2018 році закуплено медичне обладнання, меблі та апаратуру (кушетки, шафи, столи та стільці, холодильник, сухожарову шафу, ЕКГ апарат, фізіотерапевтичну апаратуру та інше на суму 646 944 грн., з них 96 450,02 грн. – кошти, виділені Радою сільгоспвиробників. У 2019 році на доукомплектування амбулаторії за рахунок субвенції було придбано меблі на суму 100 378 грн. Також придбано автомобіль Renault Duster, вартістю майже 500 тис. грн.


1230Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: