Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/22/shkoljari-z-kirovogradschini-vzjali-uchast-u-aktsii-zapobigti-vrjatuvati-dopomogti-.htm
новини, 22 квітня 2019

Школярі з Кіровоградщини взяли участь у акції «Запобігти Врятувати Допомогти»


22 квітня в Покровській ЗОШ I-III ст. Кіровоградського району відбувся День цивільного захисту, в рамках якого фахівці Управління ДСНС в області провели навчально-пізнавальну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» - повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


Школярі мали змогу побачити роботу чергового караулу пожежно-рятувального підрозділу, ознайомитись із обладнанням рятувальної служби та взяти участь у цікавих конкурсах.


Зокрема були проведені усі етапи навчальної евакуації та показовий порятунок потерпілого, крім того, діти дізнались про особливості застосування автоцистерни та побачили, яке обладнання застосовується під час ліквідації різних надзвичайних подій чи ситуацій, та на власні очі побачили роботу цього обладнання.


Крім того, діти активно брали участь у конкурсах «Бойовка», «Влуч у ціль» та «Протигаз», що дозволило відчути себе справжніми рятувальниками, одягаючи бойовий одяг та спорядження.


Співробітники пожежно-рятувальної служби також розповіли школярам про необхідність дотримання основних правил поведінки у повсякденному житті при користуванні електричними та газовими приладами, а також застерегли дітей від необачних вчинків та пустощів із вогненебезпечними предметами, що можуть призвести до великого лиха.


Зустріч з рятувальниками справила велике враження на школярів та вчителів, адже подібні заходи – це дієва і доступна форма навчання, коли цікаво пояснюються прості, але важливі правила безпечної поведінки, та зав’язується цікаве спілкування, під час якого діти вчаться відповідально ставитися до свого життя та життя рідних і близьких.



         

1108Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: