Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/28/zarplata-listonosh-uprodovzh-dvoh-rokiv-zrosla-udvichi.htm
новини, 28 березня 2019

Зарплата листонош упродовж двох років зросла удвічі


Середня зарплата працівників Укрпошти, зокрема і листонош, за період із середини 2016 року і до кінця 2018 року збільшилася в 2,1 рази, що швидше, ніж в середньому по країні. Нині середньомісячна заробітна плата співробітників національного поштового оператора із розрахунку на повну зайнятість становить становить 6 730 грн. 


«На час мого приходу в компанію, липень 2016 року, зарплата в Укрпошті була найнижчою в країні. За два роки нам вдалося покращити ситуацію – зараз і середня зарплата у компанії, і середня зарплата листонош збільшилася більше як удвічі. Цього вдалося досягти завдяки підвищенню ефективності логістичної мережі, прозорим закупівлям та приведенню фіксованих тарифів до рівня собівартості. Укрпошта зацікавлена у подальшому зростанні ефективності роботи підприємства і підвищенні заробітних плат працівників. 

 

Для цього нам потрібно ще вирішити питання щодо тарифу на доставку пенсій, який зараз покриває лише 60% собівартості послуги. Робота листонош важка і має достойно оплачуватися. Ми докладаємо максимум зусиль для підвищення добробуту наших співробітників», - зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський. 


Як раніше повідомлялося, АТ «Укрпошта» у два етапи з 1 квітня та з 1 липня підвищить посадові оклади для приблизно 29 тис. листонош і майже 8,5 тис. начальників сільських поштових відділень. 


Крім того, з 1 січня 2019 року Укрпошта підвищила посадові оклади операторам та начальникам міських відділень із найбільшими обсягами відправлень і платежів. 


Фонд оплати праці у підприємстві на початок 2016 року становив 2,4 млрд грн, а в 2018 році зріс до 4,1 млрд грн, при цьому - 82% від цієї суми складають витрати на виробничий персонал. 


В Укрпошті працює понад 70 тис. працівників, з яких понад 53 тис. – листоноші, оператори, водії та сортувальники. 


660Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: