Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/28/prichinoju-vipadkiv-zahvorjuvannja-v-kropivnitskomu-ditsadku-e-rotavirusna-infektsija.htm
новини, 28 березня 2019

Причиною випадків захворювання в Кропивницькому дитсадку є ротавірусна інфекція


Підставами для таких висновків є результати санітарно-епідеміологічного обстеження (розслідування), проведеного спеціалістами  Держпродспоживслужби області в ДНЗ, та лабораторних досліджень. Встановлено, що фактором передачі збудника ротавірусної інфекції стали предмети побуту, а джерелом – контактна дитина, повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


Всього за період з 10.03. по 14.03.2019 року в м. Кропивницький зареєстровано 7 випадків захворювання серед вихованців ДНЗ №31. Шестеро дітей були госпіталізовані, одна дитина (контактна) знаходилася вдома.


Хворі пройшли лікування та були виписані зі стаціонару. Станом на 27 березня до навчально-виховного процесу в ДНЗ повернулося п’ятеро дітей.


За виявлені в дошкільному навчальному закладі порушення сестру медичну притягнуто до адміністративної відповідальності, трьох посадових осіб закладу - до дисциплінарної відповідальності.


Недоліки, які були зафіксовані в ДНЗ під час санітарно-епідеміологічного обстеження, частково вже усунуто. Питання залишається на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.



826Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: