Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/19/zatverdzheno-oblasnii-plan-rozvitku-doshkilnoi-osviti-u-2019-rotsi.htm
новини, 19 березня 2019

Затверджено обласний план розвитку дошкільної освіти у 2019 році


Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 14 березня 2019 року № 490-р затверджено обласний план розвитку дошкільної освіти у поточному році, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА. 


Документом визначено кількість додаткових дошкільних місць, які необхідно створити у районах, містах, об’єднаних територіальних громад області до 1 січня 2020 року, та шляхи, завдяки яким вони мають бути створені.


Відповідно до обласного плану, лідером за кількістю новостворених місць (140) має стати Компаніївський район. 60 місць, зокрема, планується створити на території Компаніївської ОТГ (у смт Компаніївці, селах Голубієвичах та Першотравенці) – завдяки відкриттю додаткових груп у діючих дошкільних закладах та створенню дошкільних відділень у закладах освіти, які будуть реорганізовані. Інші 80 місць мають з’явитися в селах Губівці, Коротяку, Зеленому: 20 – за рахунок відкриття нового комунального закладу освіти, 60 – після реорганізації наявних освітніх закладів.


120 додаткових дошкільних місць має отримати цього року Голованівський район. У листопаді в смт Голованівську планується відкриття дитячого садка, будівництво якого розпочато "з нуля". Про це голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко поінформував і Президента України Петра Порошенка під час проведення у Кропивницькому засідання Ради регіонального розвитку Кiровоградщини за його участі.


Також, за рахунок створення дошкільних відділень у реорганізованих закладах освіти, відновлення діяльності дошкільних закладів, приміщення яких тривалий час використовувалися не за призначенням, за рахунок відкриття закладів дошкільної освіти у пристосованих приміщеннях та відкриття додаткових груп у діючих дитсадках, у нинішньому році 50 нових дошкільних місць має з’явиться в Бобринецькому районі, по 40 місць – у Гайворонському, Онуфріївському районах та Новопразькій ОТГ, по 20 додаткових місць – у Долинському, Кропивницькому, Маловисківському, Новомиргородському районах та місті Кропивницькому, по 15 нових дошкільних місць – у Світловодському районі, місті Знам’янці, Бобринецькій та Великосеверинівській об’єднаних територіальних громадах.


Таким чином, до кінця 2019 року на території Кіровоградської області у новозбудованих, нині діючих, реорганізованих та пристосованих закладах дошкільної освіти має з’явитися 590 додаткових місць.


Зазначеним розпорядженням голів районних державних адміністрацій зобов’язано, а виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення, міських, селищних, сільських рад об’єднаних територіальних громад рекомендовано розробити та затвердити план розвитку дошкільної освіти у 2019 році на своїх територіях. Під час затвердження місцевих бюджетів (внесення до них змін) слід врахувати потребу у видатках для реалізації заходів даного плану.


1092Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: