Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/14/u-kropivnitskomu-rjatuvalniki-proveli-gru-bezpechna-mandrivka-foto-.htm
новини, 14 березня 2019

У Кропивницькому рятувальники провели гру «Безпечна мандрівка» (ФОТО)


Фахівці Управління ДСНС постійно відвідують навчальні заклади, де проводять для учнів та дошкільнят різні пізнавальні заходи, під час яких навчають правилам безпечної життєдіяльності. 13 березня рятувальники провели мандрівку Країною безпеки для молодших школярів ліцею №18, що у Кропивницькому - повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


У процесі гри діти відгадували загадки про те, чим небезпечний вогонь та пожежа, а відповіді складали з літер, наданих ведучою. Кмітливості школярам не позичати, тож цей конкурс пройшов з успіхом. Звернули увагу учнів також на безпеку у побуті – з «чарівної скриньки» дітлахи діставали різноманітні речі на зразок сірників чи кухонного приладдя та розповідали, якими вже дозволяється користуватися, а якими – ні, та з допомогою офіцерів служби з надзвичайних ситуацій пояснювали чому. Дуже сподобалось школярикам брати участь в рухливих змаганнях: долати перешкоди та рятувати друга із «задимленої кімнати», вдавати пожежну команду та імітувати роботу пожежного рукава. Разом з рятувальниками учасники конкурсів навчилися правильно одягати протигаз та дізналися, для чого він призначений. Дітям також нагадали телефон Служби порятунку й інших екстрених служб, пояснили, чому не можна чіпати на вулиці невідомі іграшки та як діяти у разі пожежі або виявленні вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни.


Рівень проведення заходу оцінили і педагоги навчального закладу, зазначивши, що завдяки спілкуванню з рятувальниками, діти починають краще розуміти значення безпеки, адже спілкуються безпосередньо з людьми однієї з найвідважніших професій. Учням та педагогам рятувальники роздали застережні листівки, з яких кожен зможе відтворити інформацію, отриману під час гри.


                        

964Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: