Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/14/ditjachii-sadok-sonjachni-elektrostantsii-ambulatorii-pererobnii-zavod-znakovi-proekti-novomirgorodskogo-raionu.htm
новини, 14 березня 2019

Дитячий садок, сонячні електростанції, амбулаторії, переробний завод – знакові проекти Новомиргородського району



Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів співбесіду з головою Новомиргородської райдержадміністрації Олександром Сенченком щодо стану та перспектив соціально-економічного розвитку району. У обговоренні також взяли участь керівники галузевих департаментів облдержадміністрації - повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.


Як повідомив голова райдержадміністрації, у 2018 році в Новомиргородському районі реалізовано 2 проекти на суму 73,4 млн.грн. Левову частку інвестицій спрямовано на будівництво зернозберігаючого комплексу на базі СТОВ "Агролан". Другий проект з фінансуванням у понад 1 мільйон гривень - заміна вікон у Панчівській школі. Триває будівництво заводу з виробництва біогазу та електроенергії.


Керівництво району також має намір мінімізувати споживання природного газу шляхом будівництва нинішнього року котелень на альтернативних видах палива.


Олександр Сенченко поінформував також про успіхи в медичній галузі району. За його словами, минулого року відремонтовано та оснащено новим обладнанням терапевтичне відділення та відділення інтенсивної терапії ЦРЛ. Цьогоріч планують капітально відремонтувати хірургічне відділення. В рамках президентської ініціативи "Сільська медицина" в Панчевому торік збудовано нову сучасну амбулаторію. Нинішнього року Новомиргородський район першим розпочинає другу чергу будівництва амбулаторій за цією ж державною програмою. Сільську амбулаторію нового зразку збудують у Капітанівці.


Одним із знакових проектів в освітній галузі голова РДА назвав завершення будівництва дитячого садка на 25 місць в селі Турія. Наразі заклад доукомплектовується меблями та необхідним обладнанням. Відкрити дитсадок планують у першій половині квітня. Як зазначив Олександр Сенченко, минулого року завершено ремонт спортивної зали "Колос". Крім цього, у центрі Новомирогорода відремонтовано спортзалу для занять боротьбою, яку оснастять відповідним інвентарем.


Увагу приділять й розбудові дорожньої інфраструктури району. За рахунок субвенції з державного бюджету на території району виконають поточний середній та капітальний ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення. У першу чергу обиратимуться напрямки, по яких курсують шкільні та рейсові автобуси.


Серед знакових проектів, що реалізовуватимуться в районі у ближчій перспективі Олександр Сенченко назвав: введення в експлуатацію зернозберігаючого підприємства у смт Капітанівка, розробка Лікарівського родовища та будівництво гірничозбагачувального комплексу ТОВ ВКФ "Велта", будівництво сонячних електростанцій у Каніжі, Мартоноші та Новомиргороді. У планах й низка ініціатив у галузі культура та соціального захисту населення (ремонт районного Будинку культури, заміна опалення в Школі мистецтв, розширення терцентру).


Під час обговорення керівники структурних підрозділів облдержадміністрації звернули увагу Олександра Сенченка на показники району, які слід покращити.


Відзначено, що Новомиргородський район входить в десятку кращих за показниками економічної ефективності та розвитком інфраструктури. Водночас відстає за напрямком фінансова самодостатність. За обсягом реалізованої промислової продукції район займає 4 місце по області. Протягом минулого року зросли обсяги урожаю, проте зменшилось виробництво м'яса на 39%. Порівняно з 2017 роком відбулось зменшення обсягів капітальних інвестицій. Керівництву району також рекомендовано вжити заходи щодо підвищення рівня та темпів зростання заробітної плати найманим працівникам, залучення прямих інвестицій у розвиток району, посилення соціального захисту дітей-сиріт у питанні забезпечення їх житлом.


1217Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: