Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/13/zastupnik-ministra-justitsii-zustrilasja-z-notariusami-kirovogradschini.htm
новини, 13 березня 2019

Заступник Міністра юстиції зустрілася з нотаріусами Кіровоградщини


Кропивницький став п'ятим містом в Україні, де відбулася відкрита зустрічі з нотаріусами та державними реєстраторами після мітингів проти введення електронного тестування для підвищення кваліфікації під стінами Кабінету Міністрів України.


Про це повідомила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірина Садовська під час робочого візиту на Кіровоградщину сьогодні, 13 березня.


"Запровадження іспитів для тих нотарусів і державних реєстраторів, які вчинили порушення в реєстрі, є необхідною мірою, яка дозволить відібрати грамотних юристів, які надаватимуть громадянам якісні послуги. Шкода, що цюініціативу стали використовувати на політичній арені в негативному світлі, дискредитуючи при цьому роботу Мін'юсту, адже для цього немає об'єктивних підстав", - повідомила про ситуацію ІринаСадовська.


Про роботу нотаріусів безпосередньо на Кіровоградщині детальніше повідомив керівник обласного управління юстиції Вадим Гуцул.


"В нашій області цього року жодному нотаріусу не заблокували доступ до реєстру, тобто покищо нікому не доведеться підтверджувати свій рівень професіоналізму на тестуванні. Більш того, відзначу, що взагалі в Україні вже 40 осіб успішно пройшли екзамен, їх досвід підтверджує, що причин остерігатися іспиту немає", - розповів посадовець.


Під час робочої зустрічі присутні обговорили також проблемні питання в нотаріальній діяльності й шляхи їх вирішення. Зокрема нотаріуси запропонували організувати тематичні тренінги, які дозволять підвищити свій рівень знань і уникнути можливих помилок.


Нагадаємо: кілька тижнів тому частина нотаріусів виступила проти введення комп'ютерного тестування з мітингом біля стін Кабінету Міністрів України в Києві. При цьому Мін'юст запровадив іспит для відбору грамотних юристів і підвищення кваліфікації. Екзамен доведеться пройти лише 192 особам взагалі в Україні, серед яких лише 41 нотаріус.


              

1060Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: