Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/12/v-ukraini-hochut-zminiti-sklad-dorozhnogo-pokrittja.htm
новини, 12 березня 2019

В Україні хочуть змінити склад дорожнього покриття


В Україні планують змінити склад дорожнього покриття із асфальтобетону, зобов’язавши проектувальників застосовувати модифіковані бітуми при його влаштуванні, пише "Економічна правда". 


Про це у Facebook написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.


За його словами, наразі вносяться зміни у державні будівельні норми щодо проектування доріг загального користування.


"Пропонуємо внести важливу зміну та зобов’язати проектувальників застосовувати модифіковані бітуми при влаштуванні дорожнього покриття із асфальтобетону", — пояснив заступник міністра.


Змінити склад дорожнього покриття пропонують, насамперед, на найбільших трасах, загальнодержавних дорогах і основних магістралях. Потім — на всіх інших дорогах. 


"За експертними оцінками, це дозволить до 20% подовжити строк служби доріг", — підкреслив Парцхаладзе.


Він підкреслив, що такий матеріал вже довів свою ефективність у дорожньому будівництві, має велику тепло- і морозостійкість, еластичність та міцність.


"Це б дійсно сприяло подовженню строку служби наших доріг та підвищенню їх надійності та довговічності", — запевнив заступник міністра.


Нагадаємо:


У лютому Державне агентство автомобільних доріг розпочало обстеження доріг, відремонтованих у попередні роки,і розповіло, чому руйнується траса Київ-Одеса.


Також у  лютому "Укравтодор" відновив ремонт доріг державного значення.


Як повідомлялося, в останні роки уряд суттєво збільшив витрати на дороги та взявся за наведення ладу в автодорожньому господарстві. Зокрема, завдяки тому, що тепер усі публічні закупівлі здійснюються через систему ProZorro, вдалось зекономити значну частину коштів із держбюджету.


826Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: