Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/06/nardep-jarinich-rozpoviv-pro-situatsiju-v-donetskomu-nmu.htm
новини, 6 березня 2019

Нардеп Яриніч розповів про ситуацію в Донецькому НМУ



Сьогодні, 6 грудня, у приміщення Прес-клубу міста Кропивницького відбулася прес-конференція народного депутата України, Голови Підкомітету з питань медичної освіти і науки Комітету ВРУ з питань охорони здоров`я Костянтина Яриніча - повідомляє "Кіровоград24".


Темою прес-конференції є ситуація, що склалася в Донецькому національному медичному університеті.


Народний депутат проінформував громадськість про поточний стан справ в університеті та заходи, що вживаються для врегулювання конфліктної ситуації.


«На сьогоднішній день, ректора університету усунуто від посади, натомість призначено в.о. ректора, який  намагається виправити ситуацію. Коли я почув вперше про депортацію студентів, то підключив своїх юристів, щоб виправити ситуацію», - зазначив Яриніч.


Вдалося домогтися скасування наказів про відрахування 850 студентів з лав вишу. В обґрунтуванні неправомірності видачі таких наказів Костянтин Яриніч продемонстрував примірник підписаного тристороннього Договору між студентом, університетом та фірмою-контрактером, згідно якого студенти не можуть нести відповідальність за відносини між посередником та університетом, в тому числі за неперерахування фірмою-контрактером коштів університету, які студенти сплатили за навчання. Для прикладу замість 2000$ студенти оплачували 8000-9000$.


«Усі ми б дуже хотіли, щоб були укладені двосторонні договори. Ми більше не довіряємо цій фірмі, дуже хочемо, щоб така ситуація більше не повторилася, - розповів студент Донецького НМУ Timothy Matey from Ghana.


Нардеп зазначив, що у складі університету є люди, що намагаються впливати на студентів шляхом залякування.


Також розповів про те, що при подальшому підписанні договорів з іншою фірмою-контрактером, забезпечить власний юридичний супровід.


«Я намагатимуся зробити все можливе для того, щоб розташований у нашому місті університет користувався високою репутацією як в країні, так і за її межами. А винні у цій ситуації понесли відповідальність», - наголосив Костянтин Яриніч.


1393Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Гіпократ 6 березня 2019 22:08
0
Яринич - бандюган, який хоче привласнити грошові потоки.
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: