Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/02/15/za-porushennja-veterinarnogo-ta-harchovogo-zakonodavstva-oshtrafovano-maizhe-240-sub-ektiv-gospodarjuvannja.htm
новини, 15 лютого 2019

За порушення ветеринарного та харчового законодавства оштрафовано майже 240 суб’єктів господарювання


Про це повідомив начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Юрій Травкін під час виступу на засіданні колегії Головного управління за підсумками діяльності в 2018 році - Інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


Зупинившись на актуальних питаннях здійснення державного контролю, керівник підрозділу поінформував, що в області проведено 479 обстежень об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду, зокрема 45 обстежень господарств різних форм власності, 9 забійних та м’ясопереробних підприємств та 425 - інших об’єктів.


Із усієї кількості проведених обстежень 248 припадає на позапланові перевірки суб’єктів господарювання за їх письмовими зверненнями та на виконання приписів, а також 231 – на планові.


У сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів проведено 395 перевірок суб’єктів господарювання, а у сфері ветеринарної медицини - 84. За результатами цих заходів контролю складено 155 приписів про усунення виявлених порушень.


Протягом 2018 року Держпродспоживслужба області призупиняла роботу 4 суб’єктів господарювання – в м. Кропивницькому, Олександрійському районі. В 6 суб’єктів господарювання в містах Кропивницькому та Олександрії, Новоукраїнському районі був припинений обіг харчових продуктів.


За порушення ветеринарного та харчового законодавства торік до адміністративної відповідальності притягнуто 237 осіб, сума штрафів склала 120 224 грн.


Минулого року на території області зареєстровано 1177 потужностей операторів ринку харчових продуктів, всього з початку проведення реєстрації – 7985 операторів ринку.


912Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: