Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/02/11/pidvedeno-pidsumki-dijalnosti-u-sferi-tsivilnogo-zahistu-kirovogradschini.htm
новини, 11 лютого 2019

Підведено підсумки діяльності у сфері цивільного захисту Кіровоградщини


8 лютого в сесійній залі обласної ради відбулася нарада з підведення підсумків діяльності у сфері цивільного захисту Кіровоградської області у 2018 році. Участь у нараді взяли голова Кіровоградської обласної адміністрації Сергій Кузьменко, голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, керівний склад Управління ДСНС України в області та підпорядкованих підрозділів, керівники силових структур області, відповідальні особи за напрямок роботи з питань цивільного захисту РДА, МВК, ОТГ, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних управлінь, міністерств і відомств, представники обласних ЗМІ - повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


Після вступних слів очільників обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка та обласної ради Олександра Чорноіваненка відбулось нагородження правами ДСНС України, Кіровоградської облдержадміністрації, обласної ради співробітників Управління ДСНС України в області, УЦЗ ОДА за підсумками роботи у минулому році.


Також урочисто було вручено ключі від 4-х новітніх пожежних автоцистерн на базі автомобілів МАЗ-530927, які укомплектовані необхідним сучасним аварійно-рятувальним та пожежно-технічним обладнанням. Нова техніка, вартістю 5 млн. 4 тис. 465 грн. кожна одиниця, отримана від Державної служби з надзвичайних ситуацій України, вирушить нести цілодобову службу в підрозділи Олександрійського, Новгородківського, Вільшанського та Благовіщенського районів.


Згодом начальник Управління ДСНС України у Кіровоградській області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк прозвітував перед присутніми про весь обсяг роботи, виконаної Управлінням та підпорядкованими підрозділами протягом 2018 року.


Зокрема, за звітний рік пожежно-рятувальні підрозділи області приборкали 2016 пожеж та подолали 2702 інших надзвичайних подій, під час яких від загибелі врятовано 74 особи, а матеріальних цінностей – на суму більш ніж 64 млн. грн. Щоб підтримувати належний рівень готовності до виконання завдань за призначенням, рятувальники взяли участь у 1922 навчаннях та тренуваннях. Крім того, 17 масштабних рятувальних операцій успішно здійснено під час ускладнень погодних умов цієї зими. При цьому надано допомогу 1146 особам, у тому числі – 10 дітям, які опинились у транспортних засобах у снігових пастках на автошляхах.


Слід відзначити роботу групи піротехнічних робіт АРЗСП Управління. Сапери Служби знищили 644 вибухонебезпечні предмети (ВНП), що приховували смертельну небезпеку для громадян ще з часів Другої світової війни. А під час ліквідації наслідків НС, яка сталася на 6 арсеналі ЗСУ поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівської області, піротехнічним підрозділом Управління знешкоджено понад 2471сучасний ВНП.


Також було висвітлено зміст та обсяг профілактичних заходів, спрямованих на запобігання надзвичайним подіям: роз’яснювальна робота серед громадян та суб’єктів підприємницької діяльності, планові та позапланові перевірки об’єктів з масовим перебуванням людей, рейдові перевірки місць реалізації піротехнічної продукції тощо.


Великим досягненням можна вважати, як зазначив Віталій Миронюк, активну роботу спільно з органами місцевого самоврядування по створенню пожежно-рятувальних підрозділів місцевої пожежної охорони (МПО). Наразі з необхідних згідно з європейськими стандартами 99-ти підрозділів по області утворено та функціонує 85 МПО.


начний вплив на боєздатність підрозділів області має стан матеріально-технічної бази, яка значно зміцніла завдяки допомозі органів місцевої влади та самоврядування: більше ніж 3 млн. грн. витрачено на закупівлю аварійно-рятувального обладнання, піноутворювача, квадрокоптера та новітнього обладнання для здійснення моніторингу надзвичайних подій. Поряд з цим, всебічна підтримка підпорядкованих підрозділів з боку Державної служби з надзвичайних ситуацій – підвищення рівня грошового забезпечення особового складу, оновлення парку автомобільної техніки та пожежно-рятувального озброєння, позитивна динаміка щодо квартирного забезпечення працівників Служби – дає змогу з упевненістю дивитись у майбутнє і на високому рівні виконувати поставлені завдання.


Підсумовуючи сказане, Віталій Миронюк зазначив, що покладені на Управління ДСНС в області завдання щодо реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та техногенної безпеки в цілому виконані, та висловив вдячність голові обласної державної адміністрації, голові обласної ради, керівникам силових органів, депутатському корпусу, керівникам райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування за плідну співпрацю та безпосередню участь у розбудові та вдосконаленні оперативно-рятувальної служби області.


Особовому складу Управління ДСНС в області керівник Служби порятунку Кіровоградщини подякував за бездоганне виконання службових обов’язків, завдяки чому вдається тримати високий рівень готовності до захисту населення і територій області від негативних наслідків надзвичайних ситуацій.


                  

1070Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: