Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 30 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/01/30/u-kropivnitskomu-prezentuvali-initsiativu-partnerstvo-vidkritii-urjad-.htm
новини, 30 січня 2019

У Кропивницькому презентували ініціативу Партнерство «Відкритий уряд»


Сьогодні, 30 січня, у приміщенні Прес-клубу міста Кропивницького, відбулася прес-конференція, на якій було презентовано ініціативу Партнерство «Відкритий рух» - повідомляє "Кіровоград24". 


Партнерство «Відкритий рух» - багатостороння міжнародна ініціатива, яка покликана об’єднати зусилля урядів та громадянського суспільства для створення позитивних змін у житті громади. Започаткована у 2011 році.


На сьогоднішній день до ініціативи долучилися вже понад 75 країн там25 субнаціональних урядів. Україна долучилася до ініціативи у 2011 році. 


Унаслідок впровадження вищезазначеної ініціативи в Україні було запроваджено електронні декларації для державних службовців, можливість подання електронних петицій, державне фінансування політичних, систему електронних публічних закупівель «ProZorro”, доступ до відкритих даних та архівів комуністичного режиму, Єдиний веб-портал використання бюджетних коштів та низку інших. 


Виконавчий директор партнерської організації «Територія успіху» Інга Дуднік розповіла про нові завдання:


«Ця ініціатива є шляхом до збільшення системи прозорості у державі, подолання корупції та побудови сильної держави. На сьогодні заплановано 17 нових пріоритетів Плану дій Уряду на 2018-2020 роки. Їх допомогла визначити громадськість», - зазначила Інга Дуднік.


У липні 2018 року на он-лайн-платформі DISCUTO усі охочі могли проголосувати за нові пріоритети діяльності Уряду на 2018-2020 роки.


Більше про ініціативу Партнерство «Відкритий Уряд» можна дізнатися з відео


2090Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: